Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen vinyl en laminaat?

Laminaat

Waar let je op bij het zoeken van een nieuwe vloer met een houtlook? Vinyl en laminaat zijn beide een goede optie maar wat is nou precies het verschil tussen deze vloeren? Wij leggen je graag de verschillen uit zodat het maken van een keuze makkelijker wordt.

Vinyl en Laminaat: het verschil in materiaal

Vinyl- en laminaatvloeren komen beide vaak voor met een houtlook. Toch bestaan beide vloeren uit verschillende materialen. Laminaat bestaat uit op elkaar geperste lagen houtvezels met een kunststof beschermlaag. Het harde materiaal van laminaat kan voor geluidsoverlast zorgen. Dit kan worden verminderd door een geluiddempende ondervloer. En vloer van vinyl wordt gemaakt uit kunststof en heeft net als laminaat een beschermlaag. Het zachter materiaal zorgt ervoor dat vinyl vloeren stiller zijn dan laminaatvloeren.

Verschil in onderhoud tussen Vinyl en Laminaat

Beide vloeren kunnen door middel van stofzuigen of dweilen makkelijk worden schoongehouden. Door een laminaatvloer met een vochtige doek schoon te maken kan je waterschade voorkomen. Lees alles over het schoonmaken van laminaat

Prijsverschillen tussen Vinyl en Laminaat

De prijzen voor laminaatvloeren beginnen rond de €5,- dit hangt wel af van de kwaliteit, dikte en afwerking. Kies je voor een laminaatvloer van betere kwaliteit dan betaal je snel rond de €50,- vierkante meter.

PVC en Laminaat, verschil in beschadigingen

Een laminaatvloer bevat een dikke kunststof bovenlaag die als bescherming werkt. Hierdoor voorkom je dat er snel krassen in ontstaan. Echter kan laminaat niet goed tegen vocht, dit komt door de naden heen waarna er bobbels kunnen ontstaan. Kies je voor vinyl dan hoef je niet bang te zijn voor waterschade. Vloeren van vinyl kunnen door het zachte materiaal wel sneller deuken oplopen.


Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.