Lundia

Laminaat berekenen

Een van de grootste voordelen van Lundia laminaat is dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen. Maar voor je daarmee aan de slag gaat, moet je natuurlijk berekenen hoeveel laminaat je nodig hebt. En wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

laminaat karwei

Oppervlakte laminaat berekenen

Het berekenen van laminaat is - net als het leggen – eigenlijk helemaal niet moeilijk. Wat je moet weten is wat het formaat is van de ruimte waar de laminaatvloer komt te liggen. Vaak staat het formaat van een ruimte aangegeven op een bouwtekening, maar je kunt dit toch het best zelf opmeten.

Meet de breedte en de lengte van de ruimte. Door de breedte te vermenigvuldigen met de lengte bereken je jouw oppervlakte. Let op: dit getal staat nog niet gelijk aan de hoeveelheid laminaat dat je nodig hebt. Tijdens het leggen van het laminaat heb je namelijk te maken met zaagverlies. Als je hier geen rekening mee houdt, kom je tijdens het leggen laminaat te kort. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Tel dan ook 10% zaagverlies op bij jouw berekening van de ruimte. Dit uiteindelijke getal is de in m2 laminaat dat je nodig hebt in m2.

Meer info over het leggen van laminaat

Maak gebruik van de Lundia laminaatcalculator

Om het extra gemakkelijk voor je te maken, is er een speciale laminaatcalculator. Vul hier de lengte en de breedte van de ruimte in en er wordt direct berekend hoeveel pakken laminaat jij nodig hebt. Ook kun je aangeven als je in meerdere ruimtes laminaat wilt leggen. De oppervlaktes worden dan bij elkaar opgeteld. Handig!

Ga naar de laminaatkiezer
Lundia laminaat

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.