Lundia

PVC vloer leggen

Heb je een nieuwe PVC vloer gekocht? Of ben je van plan een nieuwe PVC vloer te kopen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je PVC vloeren het beste kunt leggen. Lees hier stap voor stap hoe je dit zelf kunt doen.

large-Lundia_laminaat_functioneel-en-vriendelijk_web

Hoe kun je pvc leggen?

Heb je een Lundia PVC vloer gekocht? Dan is je volgende stap het PVC leggen. Daarvoor hebben wij deze pagina met instructies hoe je PVC zelf legt.

Stap 1 & Stap 2

PVC vloer kiezen en voorbereiden


Voordat je de vloer gaat leggen is het natuurlijk van belang dat je een paar zaken hebt voorbereid en uitgezocht. Dat begint bij het uitzoeken van jouw nieuwe PVC vloer om jouw inrichting helemaal af te maken. Daarnaast moet je weten wat er onder de PVC vloeren zal liggen. Het is bij PVC vloeren belangrijk dat er een vlakke ondergrond is bijvoorbeeld. Is er een vloerverwarming of -verkoeling aanwezig in de ruimte waar de PVC vloeren worden gelegd? Hiervoor zijn namelijk verschillende manieren om PVC vloeren te leggen. Zorg er daarom voor dat je dit van tevoren hebt vastgesteld zodat je hier niet later tegenaan loopt.


Gebruik het juiste gereedschap

Let erop dat je het benodigde gereedschap en materiaal in huis hebt voordat je van start gaat. Voor het leggen van PVC vloeren heb je deze gereedschappen nodig:

  • Meetlint
  • Stanleymes
  • Hamer
  • Potlood
  • Waterpas
  • Afstandhouder
  • Winkelhaak
  • Aanslagblok
  • Duimstok
  • Liniaal

Heb je alles verzameld? Dan kun je beginnen

Lundia laminaat

Stap 3 & Stap 4

large-Lundia_laminaat_functioneel-en-vriendelijk-detail3

Ondervloer PVC leggen

Wanneer dit allemaal is uitgekozen en besloten begint de voorbereiding van de vloer. Dit begint bij het leggen van een ondervloer met bijvoorbeeld egaline. Een ondervloer dient hard, droog, vlak en stabiel te zijn, check daarom van tevoren of jouw ondervloer voldoet. Na het egaliseren van de ondervloer zal dit minimaal een dag moeten drogen. Hierna zal de vloer geschuurd en gezogen moeten worden om oneffenheden te voorkomen. Daarna kunnen PVC vloeren gelegd worden.

Het leggen van PVC vloeren

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd ben je helemaal klaar voor het leggen van jouw nieuwe PVC vloer. Voordat je begint met het leggen van de vloer is het belangrijk dat je eerst de gehele gebruiksaanwijzing die bij de Lundia PVC vloeren is geleverd doorleest. Zo kun je achteraf er niet achter komen dat je iets over het hoofd hebt gezien. Wanneer de ondervloer volledig geƫgaliseerd is, wordt het tijd om de vloer te leggen. Meerdere pakketten met PVC planken of tegels ontvangen? Zorg er dan voor dat je deze door elkaar plaatst zodat een mogelijk kleurverschil tussen de verpakkingen niet opvalt.