Lundia

Over ons

historia

Hoe het begon

Lundia ontstaat in 1949, als de Zweedse ontwerper Harald Lundqvist de Nederlandse meubelmakers Heinen en Colebrander enthousiast weet te maken voor zijn stellingkasten en opbergsystemen, gebaseerd op zijn gepatenteerde hout-pen verbinding. In datzelfde jaar wordt in het Achterhoekse Varsseveld gestart met de productie van het flexibele kastensysteem van Lundia. Lundia zal later uitgroeien tot een van de grootste producenten van houten meubelen van Nederland.


Vandaag

Het originele Lundia systeem is nog springlevend. Onder de naam Lundia Original is dit prachtige – en beroemde – modulaire systeem nog steeds verkrijgbaar. Volop variatiemogelijkheden in het blanke hout van toen en in de kleuren van nu.

Mooier nog, Lundia heeft een zeer grote diversiteit aan producten opgebouwd: kasten, deuren en laminaatvloeren. Deze zijn allemaal op elkaar afgestemd. Combineer, varieer en vind je eigen stijl!

Ook met de nieuwe serie kasten van Lundia heb je alle mogelijkheden om jouw huis te vormen naar jouw smaak. Schuifdeuren, draaideuren en helemaal op maat, het kan met Lundia!

Ga naar onze Lundia collectie
large-Lundia A&S klassiek binnendeur Willemijn met model_vierkant

Lundia

Wij zijn Lundia
Lundia en duurzaamheid

Bij Lundia streven wij naar hout dat voor 100% afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarom dragen alle producten het FSC- of PEFC certificaat. Lundia denkt aan de toekomst van onze planeet!


Lundia

Wij zijn Lundia

lundia-boekenkast-in-melkwit-design

Beleving

Met het Lundia assortiment willen we jouw interieur laten leven. De kasten, deuren en laminaatvloeren zijn allemaal op elkaar afgestemd, zodat jij kunt combineren naar eigen wens! Met de verschillende stijlgroepen van Lundia kies je gemakkelijk jouw interieur stijl en kun je kiezen uit het brede scala van alle Lundia producten.


Benieuwd naar de Lundia collecties? Bezoek ook een van onze verkooppunten waar je de ultieme winkelbeleving zult ervaren! Hier kun je het assortiment bekijken en testen. Laat je inspireren door de mogelijkheden en de medewerkers staan voor je klaar om jouw unieke wensen om te zetten naar een advies op maat.

Lundia verkooppunten

Laat je inspireren door Lundia!

Bekijk hier hoe leuk en gemakkelijk het is om jouw eigen Lundia maatwerkkast samen te stellen!