Lundia

Ondervloer laminaat

Heb je een nieuwe laminaat vloer gekocht? Of wil je een nieuwe laminaat vloer kopen? Dan is het van groot belang dat je de juiste ondervloer kiest! Op die manier kun je jouw vloer optimaal voorbereiden voor gebruik en ben je verzekerd van langdurig plezier!

large-Lundia_laminaat_functioneel-en-vriendelijk_web

Welke ondervloer heb ik nodig bij laminaat?

Ben je op zoek naar een Lundia laminaat vloer, of heb je net een nieuwe vloer gekocht? Zorg er dan ook voor dat je een goede ondervloer uitzoekt! Een goede ondervloer is essentieel voor de levensduur van jouw nieuwe vloer. Wil je weten hoe je een ondervloer goed legt? Lees het op deze pagina of bekijk onze instructiefilm over het leggen van een ondervloer en een laminaat vloer. Hierin wordt ook besproken hoe je een ondervloer het beste kunt leggen! Je kunt ook lezen hoe je een totale laminaatvloer legt.

Bekijk de instructiefilm

Stap 1 - Ondervloer leggen

Zorg voor de juiste producten! Voor de installatie van een ondervloer heb je naast de ondervloer zelf ook speciaal tape nodig waarmee je de vloerstroken aan elkaar vast kunt maken. Heb je alles verzameld? Dan kunnen we aan de slag.

Stap 2 - Kies het juiste gereedschap

Wees er zeker van dat je het juiste gereedschap ter beschikking hebt. We sommen de juiste producten even voor je op:

  • meetlat
  • stanleymes
  • potlood
  • winkelhaak

Heb je alles verzameld? Dan kun je beginnen!

Lundia laminaat

large-Lundia_laminaat_functioneel-en-vriendelijk-detail3

Stap 3 - Bedek de kale vloer

Bedek de kale vloer in je huis met het type ondervloer dat je hebt gekocht. Dit kan eerst een folielaag zijn, maar dit kan ook direct de ondervloer zijn. Leg de ondervloer goed uit en plak deze vast met het tape. Je kunt de ondervloer goed doormidden snijden of afsnijden zodat deze past binnen de ruimte. Zorg er voor dat de ondervloer goed vast en strak ligt, zo weet je zeker dat deze niet gaat schuiven tijdens het leggen van het laminaat!

Welk type ondervloer heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten ondervloeren! Zo zijn er ondervloeren die loopgeluid reduceren en ondervloeren die algemeen geluidsreducerend werken, met de 10DB-geluidsreductieregel in acht nemend. Heb je vloerverwarming? Ook hier heb je een speciaal soort ondervloer voor nodig. Ga je jouw vloer direct verlijmen op de kale vloer, dan hoef je geen ondervloer te gebruiken!


Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.