Lundia

PVC vloer vloerverwarming

Thuiskomen in een warm huis na een lange dag geeft gelijk een veilig, warm gevoel. Steeds vaker wordt er vloerverwarming gelegd in Nederlandse huizen. Dit is niet alleen heerlijk warm aan de voeten, maar helpt ook bij het verwarmen van je woning. Hierbij een passende vloer vinden om je woning niet alleen warm maar ook stijlvol te maken, is dan natuurlijk belangrijk. Niet elke vloer kan over vloerverwarming gelegd worden, echter zijn de PVC vloeren van Lundia probleemloos te combineren met vloerverwarming.

laminaat vloerverwarming 2

Wat is een PVC vloer?

In de afgelopen jaren is de populariteit van PVC vloeren flink toegenomen. Polyvinylchloride, afgekort PVC, is een kunststof dat vele vormen aan kan nemen en zeer sterk is. Dit maakt het een perfect materiaal voor een vloer waar intensief gebruik van wordt gemaakt. Daarbij is een PVC vloer makkelijk in het onderhoud, lijkt het sprekend op echte houten vloeren en is het eenvoudig te leggen. Het speciale clicksysteem maakt het leggen en verhuizen van de PVC vloeren ook zeer simpel. Door gebruik te maken van de montagehandleiding en de instructievideo is jouw nieuwe vloer zo gelegd. Omdat PVC vloeren vochtbestendig zijn kunnen deze ook gelegd worden in badkamers, toiletten en keukens. Hierdoor kun je een woonstijl door de hele woning aanhouden zonder een ander type vloer uit te moeten kiezen voor deze vochtige ruimtes. Een Lundia PVC vloer over vloerverwarming leggen is dan ook geen probleem.

Lundia PVC

Voordelen van een PVC vloer met vloerverwarming

Een PVC vloer leggen in combinatie met vloerverwarming is een perfecte match. PVC geleidt warmte namelijk uitstekend, waardoor de warmte goed door de vloer heen komt. Parket en laminaat zijn juist isolerend, het combineren van een PVC vloer met vloerverwarming is dan ook duurzamer en beter voor de portefeuille.

Soorten vloerverwarming

Er zijn twee soorten vloerverwarmingen: watervloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Bij een watervloerverwarming stroomt er water door een buizensysteem in de vloer, hier stroomt warm water doorheen om de temperatuur in de ruimte te bepalen. De aanleg hiervan is duurder, echter is deze wel zuiniger in gebruik. Bij elektrische vloerverwarming worden er matten, kabels en folie in de vloer geplaatst. De ruimte wordt dan via deze elementen verwarmd. Het advies is om geen vloerverwarming te leggen over een elektrische vloerverwarming. Zo kun je een PVC vloer van Lundia beter leggen over een watervloerverwarming.

laminaat vloerverwarming 3
lundia laminaat vloer

Verwarmen of verkoelen?

Een watervloerverwarming kan, in combinatie met een lucht-waterwarmtepomp, niet alleen de ruimte verwarmen, maar kan deze ook koelen. Verkoeling brengen tijdens warme dagen doe je door kouder water door de leidingen te pompen. Ook deze koelere temperaturen worden door PVC vloeren goed geleid.

Kosten van een PVC vloer en vloerverwarming

Zowel vloerverwarming en PVC vloeren kunnen verschillen in prijs. Natuurlijk heeft kwaliteit een invloed op de kosten van de vloerverwarming. Dankzij de verschillen in kwaliteit en ontwerp is dit voor PVC vloeren niet anders. Bij Lundia ben je altijd zeker van de kwaliteit van de PVC vloeren, het ontwerp is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw woonstijl.

PVC vloer kopen bij Lundia

Het uitzoeken van een passend ontwerp is helemaal aan jou, niemand kan dit voor je bepalen. Wanneer het gaat om de kwaliteit van je PVC vloer is het belangrijk dat je een vloer legt die jaren mee gaat. Lundia begrijpt dat er in een huis geleefd wordt en dat een vloer dan ook intensief gebruikt moet kunnen worden. Dankzij het sterke materiaal en de beschermende toplaag garandeert Lundia dan ook dat je minstens 25 jaar plezier hebt van jouw nieuwe PVC vloer.