Lundia

Laminaat berekenen

Een van de grootste voordelen van Lundia laminaat is dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen. Maar voor je daarmee aan de slag gaat, moet je natuurlijk berekenen hoeveel laminaat je nodig hebt. En zo doe je dat!

vloerverwarming laminaat

Oppervlakte laminaat berekenen

Het berekenen van laminaat is - net als het leggen - helemaal niet moeilijk. Wat je moet weten is de oppervlakte van de ruimte waar de laminaatvloer komt te liggen. Vaak staat het aantal oppervlakte aangegeven op een bouwtekening, maar je kunt het ook zelf opmeten en berekenen.

Meet de breedte en de lengte van de ruimte. Door de breedte te vermenigvuldigen met de lengte bereken je de oppervlakte. Let op: dit getal staat nog niet gelijk aan het oppervlakte laminaat dat je nodig hebt. Tijdens het leggen van het laminaat heb je namelijk te maken met zaagverlies. Als je hier geen rekening mee houdt, kom je tijdens het leggen laminaat te kort. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Meer info over het leggen van laminaat

Maak gebruik van de Lundia laminaatcalculator

Om het extra gemakkelijk voor je te maken, is er een speciale laminaatcalculator. Vul hier de lengte en de breedte van de ruimte in en er wordt direct berekend hoeveel pakken laminaat jij nodig hebt. Ook kun je aangeven als je in meerdere ruimtes laminaat wilt leggen. De oppervlaktes worden dan bij elkaar opgeteld. Handig!

Ga naar de laminaatcalculator
Lundia laminaat