Lundia

Laminaat schoonmaken

Lees alles over hoe je jouw Lundia laminaatvloer het beste kunt schoonmaken!

laminaat schoonmaken2

De beste manier om je laminaat schoon te maken

Heb je een laminaatvloer van Lundia in huis? Mooi he? Nu is het belangrijk om de vloer ook goed schoon te houden! Zo ben je gegarandeerd van langdurig plezier.

We krijgen vaak de vraag welk product het beste werkt voor het onderhoud van een Lundia laminaatvloer. Ons advies is: gebruik een product dat speciaal voor laminaatvloeren is gemaakt! Met een normaal schoonmaakmiddel veroorzaak je soms kleine krasjes op je vloer, wat natuurlijk zonde is! Een ander nadeel van een normaal schoonmaakmiddel is dat deze vaak een vettig laagje achterlaten op je vloer. Je gaat voetstappen dan ook heel snel zien!

Lees meer over Lundia laminaat

Lundia laminaat onderhouden: do's en don'ts

Naast het schoonmaken van je laminaatvloer met speciaal schoonmaakmiddel voor laminaat, adviseren we jou ook om met regelmaat te dweilen. Let wel op dat je niet met te veel water dweilt! Te veel vocht op de vloer is niet goed voor het laminaat.

Wat je niet moet doen om je laminaat schoon te maken

Let er op met het schoonmaken van het laminaat dat je geen stoomreiniger gebruikt! Het warme vocht dat uit een stoomreiniger komt trekt tussen de naden van het laminaat en maakt zo bijvoorbeeld je ondervloer vochtig. Gebruik ook geen groene zeep! Hiermee beschadig je de toplaag van je vloer en wordt het laminaat uiteindelijk dof. Zonde!

Lees ook meer over laminaat op ons blog!

Bekijk laminaat
laminaat vloerverwarming 4