Blogoverzicht

Interieur trends 2018: Een gezond huis met planten

Styling en advies - 29 Jan 2018

Steeds meer mensen wonen in de stad, ver weg van een groene omgeving. Daarnaast werken we steeds meer vanuit huis. Dit betekent dat ons huis een belangrijk effect heeft op onze gezondheid. Eén van de trends van 2018 is dan ook om je huis zo in te richten dat het je fysieke én mentale gezondheid bevordert. In deze blog gaan we in op hoe planten je hierbij kunnen helpen en in 2018 nog een stapje verder gaan met verrassende combinaties voor je interieur.

Planten in huis voor meer zuurstof

Planten in huis zijn terug van weggeweest. Was in het afgelopen jaar behang met bladeren erg populair, dit jaar zijn het échte planten. Omdat we veel tijd in ons huis doorbrengen en de meeste mensen niet tussen het groen wonen, is het belangrijk om je in huis met groen te omgeven. Planten filteren schadelijke chemicalieën en reguleren de lochtvochtigheid. Planten in de slaapkamer kunnen je beter laten slapen door de lucht die ze filteren en tijdens je werk en rustmomenten helpen mooie planten voor ontspanning. Daarnaast kan je verrassende combinaties met planten in je huis maken die goed passen bij de andere eco-trends van 2018 zoals hout en recycled meubels.

A post shared by @pileastekjes on

Patroon-planten

Een andere trend in 2018 is het gebruiken van veel patronen en kleuren om vrolijkheid en positieve energie in elk interieur te brengen. Planten doen hier verrassend goed aan mee met een van dé grootste trends voor 2018: planten met een patroon! Geen groene, saaie planten maar kleurrijke planten met mooie patronen om je interieur op te vrolijken. Wist jij al dat deze planten bestonden? Wij zijn fan!

Het afgelopen jaar is de pin 'patterned plant' met 533% (!) gestegen op Pinterest en de verwachting is dat we planten met mooie patronen nog veel meer gaan zien dit jaar. Gebruik een grote 'patroon-plant' als alternatief voor een schilderij in je huis of zet er een aantal bij elkaar en je hebt een planten-kunstwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos!


A post shared by @pileastekjes on

Zen met planten

Als je de planten-trend echt ver door wilt voeren in je huis, kijk dan eens naar dit meubel dat Judith Fassbender en Benjamin Schief hebben gemaakt: een zen-hoekje voor in je huis. Je gaat onder de plantenhaag liggen op een soort yoga-matje en ademt diep in en uit voor een aantal minuten. Zo krijg je extra zuurstof binnen door de planten terwijl je mediteert. Het meubel is nu nog een kunstproject maar wie weet op wat voor inspiratie dit mensen brengt.

Gaat dit je wat te ver? Maak dan van je badkamer een botanische badkamer met wat mooie (patroon)planten. Heb je meteen je badkamer gestyled en het geeft jou een rustig gevoel.


  • Deel dit bericht