Blogoverzicht

Interieur trends 2018: De flexibele woonruimte

Styling en advies - 18 Jan 2018

In de komende blogs vertellen we je meer over de belangrijkste woontrends van 2018. We beginnen met een hele interessante trend: de flexibele, multi-functionele woonruimte!

Met hoge huizenprijzen en steeds kleinere huizen, is een flexibele ruimte belangrijk. Een ruimte die je kan omvormen tot meerdere kamers, net waar je op dat moment behoefte aan hebt. Gelukkig kan je ook in een klein huis heel fijn wonen. Hoe zorg je ervoor dat je alle ruimte in een kleine studio of appartement benut en dat je de ruimte zo groot mogelijk laat lijken? Wij geven je drie inspiratie-tips vanuit de multi-functionele woontrend voor 2018.

Wonen op 13m2: het kan echt!

Als je denkt dat jouw appartement klein is: in Londen zijn studio's gebouwd van 13m2! Hierin zit alles wat je nodig hebt en door de ingenieuze manier van inrichting lijkt het appartement een stuk groter. Achter pastelkleurige schuifdeuren zitten onder andere boeken, kookgerei, voorraad en een naaimachine verstopt. Het bed is uitklapbaar, in de kast is een zithoekje gebouwd en er zijn uitschuifbare krukjes om toch met meerdere mensen te kunnen zitten. Wel gezellig en knus maar toch ook wel heel klein. Zou jij hier kunnen wonen?

klein huis, veel opbergruimte

opklapbaar bed weggewerkt in de kast

Benut je ruimte goed met dit multi-functionele bed-kast-bureau frame

De Belgische ontwerper Pieter Peulen heeft een multi-functioneel meubel ontworpen voor kleine ruimtes en studentenkamers: 'Flexit'. Het meubel is uit eigen frustratie geboren, toen Peulen zijn studentenkamer zo optimaal mogelijk wilde inrichten maar dit lastig vond door de kleine ruimte en weinige opties.

Hij heeft daarom de Flexit ontworpen, die uit twee compartimenten bestaat met een rechtopstaand frame aan elke kant. In het midden zit een horizontaal frame, dat op drie hoogtes kan worden gemonteerd om een bed, bureau of stapelbed te maken.

Aan de rechtopstaande frames kunnen mandjes en een spiegel worden gehangen of je tovert deze gemakkelijk om tot een nachtkastje of kledingkast. Je kan alles zelf indelen om jouw Flexit helemaal persoonlijk te maken. Handig en hip maar we kunnen ons wel voorstellen dat als je in bed ligt, je je elke keer stoot tegen alle frames om je heen.

Flexit bed, bureau of stapelbed tegelijkertijd

Gebruik je balkon of tuintje als extra woonruimte

Een balkon kan, met een paar aanpassingen als extra kamer, stadstuintje of 'relax-space' fungeren. Gebruik schuifdeuren in plaats van een normale deur om je balkon als extra ruimte te gebruiken wanneer mensen over de vloer komen. De bewoners van onderstaande foto hebben dit in de praktijk gebracht inclusief rolgordijn voor de privacy én natuurlijk om films in het donker te kunnen bekijken.

Inspiratie gekregen om jouw huis te veranderen? Laat ons jouw creaties zien in de reacties! We zijn benieuwd!

Verander je balkon in een echte plek om even te relaxen


  • Deel dit bericht