Terug naar overzicht

Hoe schilder ik mijn binnendeur?

Binnendeuren

Toe aan vernieuwing in je interieur? Door het plaatsen van een nieuwe deur geef je een ruimte een hele nieuwe, frisse uitstraling! Schilder je deur in een passend kleurtje en ontdek wat dit met jouw interieur doet. Je kunt binnendeuren aflakken in allerlei kleuren.

Wat heb je nodig voor het schilderen van binnendeuren?

Wanneer je een binnendeur gaat schilderen is het belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Koop daarom waterdragende verf of synthetische verf, ontvetter, schuurpapier, goede kwasten en rollers.

Voorbereidingen voor het schilderen van een binnendeur

Haal de binnendeur voor het schilderen uit de scharnieren zodat je makkelijker en sneller kunt werken. Om de verf goed te laten hechten is het van belang dat je de deur schoonmaakt met ontvetter en de oude laklaag eraf haalt met schuurpapier.

Het schilderen van een binnendeur

Nu kan het schilderen beginnen. Allereerst breng je een laag grondverf aan voor een betere dekking. Zorg ervoor dat deze laag glad is voordat je begint met schilderen. Laat de deur na de eerste laag ongeveer 16 uur drogen en breng dan een tweede laklaag aan. Laat je deur goed drogen en plaats hem terug in het kozijn.

Lundia Aflakservice

Is ‘do it yourself’ jouw motto, ben je handig en wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dan kun je natuurlijk zelf je binnendeur schilderen! Is dit niet het geval? Geen probleem! Gelukkig is er ook een oplossing voor iedereen die niet van klussen houdt. Met de Lundia Aflakservice geef jij het schilderwerk uit handen, bespaar je een hoop tijd en heb je gegarandeerd een mooie, strakke deur als eindresultaat! Je kunt kiezen uit onze RAL-kleuren, variërend van signaalwit (bijna spierwit) tot lichtgrijs.

Kies een kleur die bij jouw interieur past en ga aan de slag!

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.