Terug naar overzicht

Hoe kies ik de juiste vloer?

Laminaat

Het kiezen van de juiste vloer is een hele klus. Er is veel keuze en elke soort vloer heeft weer andere voordelen. Het belangrijkste is dat de vloer past bij jou als persoon, je stijl en jouw alledaagse leven. Vraag jezelf goed af waar jouw vloer aan moet voldoen. Moet hij alleen prachtig ogen? Of is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat het onderhoud van de vloer gemakkelijk is? Of misschien kies je zelfs voor laminaat omdat het eenvoudig schoon te houden is met honden, katten of andere huisdieren.

De grootste voordelen van laminaat zijn de prijs, het eenvoudige onderhoud, de vele kleurkeuzes en het gemak van het laminaat leggen.

Laminaat is niet volledig gemaakt van hout, maar bestaat voor een groot deel uit goedkopere materialen. Hierdoor is een laminaatvloer een voordelige keus. Daarnaast is het onderhoud van een laminaatvloer ook erg gemakkelijk. Laminaat kan gewoon schoongemaakt worden met een licht vochtige dweil. Één van de grootste voordelen van een laminaatvloer is misschien wel dat het leggen van laminaat redelijk eenvoudig is. Door het klik-systeem kan iedereen zelf de vloer leggen. Ook is het een groot voordeel dat laminaat overal past of passend te maken is. Je legt het laminaat los op de ondervloer wat het zelfs nog mogelijk maakt om de vloer mee te nemen wanneer je gaat verhuizen.

Hoe kies ik de juiste laminaatvloer?
Met laminaatvloeren kun je eindeloos veel kanten op. Zo kun je met laminaat dus ook gemakkelijk een eigen identiteit geven aan jouw interieur.

Laminaat met of zonder v-groef?

Wil je een laminaatvoer met een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor laminaat met een V-groef. Door de v-groef krijgt de vloer een extra dimensie waardoor het lijkt alsof het echte houten planken zijn. Laminaat zonder v-groef laat je vloer meer één geheel lijken en geeft je vloer een strak en natuurlijk effect. Je kunt kiezen uit laminaat met een v-groef over de lengte of voor een laminaatdecor met een v-groef rondom (over 4 zijden).

Laminaat in een lichte of donkere kleur?

Met licht laminaat op de vloer laat je elke ruimte leven, zelfs in donkere ruimtes waar weinig licht bij komt. Lichtkleurig laminaat zorgt voor een licht overgoten, heldere ambiance in iedere ruimte. Een donkere of misschien zelfs zwarte laminaatvloer past prima in een ruimte met veel licht. Bovendien creëer je een compacte sfeer in je woning. Wil je tussen lichte kleur en het donkere van zwart inzitten? Dan is grijs laminaat een goede keuze, grijs laminaat is perfect voor moderne woningen en zorgt voor een warme sfeer.

Ontdek het zelf!
We kunnen ons voorstellen dat het nog steeds lastig is om te kiezen welke laminaatvloer het beste bij jou en jouw interieur past. Daarvoor hebben wij de Lundia laminaatkiezer ontwikkeld. Hiermee ontdek je snel en gemakkelijk hoe jouw toekomstige laminaatvloer eruit ziet!

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.