Terug naar overzicht

Hoe leg je laminaat?

Laminaat

Het kan nog wel eens hele opgave lijken: het leggen van je laminaatvloer. Gelukkig valt dit in de praktijk hartstikke mee! in deze FAQ leggen we je haarfijn uit hoe het leggen van een Lundia laminaat-vloer precies in zijn werk gaat.

Juiste voorbereiding, halve werk

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je een goed idee hebt wat je nodig hebt voor de vloer van jouw keuze. Is je oog op een ondervloer met folie gevallen? Dan moet je bijvoorbeeld de vloeren met tape verbinden. Als je bezig bent met de voorbereidende keuzes is het ook een goed idee om de plinten in je achterhoofd te houden. Het zou natuurlijk erg jammer zijn als deze niet op de stijl van je vloer aansluiten! Denk daarom altijd goed van te voren na over dit soort keuzes.

Je gereedschap is ook geen onbelangrijk onderdeel van de voorbereiding, we hebben even een lijstje voor je gemaakt, zodat je niks vergeet en niet halverwege het leggen in de knoei komt!

Zorg dat je de volgende items bij de hand hebt:

decoupeerzaag

meetlat

stanleymes

afstandblokjes

potlood

winkelhaak

Alles ready? Dan is het nu tijd om met het échte werk te beginnen!

Tijd om het laminaat te leggen

Je begint natuurlijk met het leggen van je gekozen ondervloer. Dat kan natuurlijk een folielaag zijn, maar ook een directe ondervloer is niet ondenkbaar. Zorg dat je de ondervloer goed uitlegt en neem de tijd om deze goed te bevestigen met tape.

Dan breekt het moment toch echt aan: tijd om het laminaat te leggen! Er komt altijd een handige gebruiksaanwijzing met met onze laminaatvloeren, lees deze dan ook als eerst goed door om een vliegende start te kunnen maken. Leg altijd laminaat uit verschillende pakketten door elkaar heen. Mocht er dan een klein verschil zitten in de kleur van de verschillende pakketten, dan merk je daar niks van en vormt het een mooi geheel. Zorg dat je van rechts naar links werkt en denk ook nog even aan het plaatsen van de afstandsblokjes tussen de muur en de eerste rij. Dit is belangrijk omdat je een laminaatvloer zwevend legt, zo kan deze nog iets uitzetten na het leggen.

Een laatste tip

Een handige tip is om je laminaat trapsgewijs te leggen. Leg dus nooit twee planken van dezelfde lengte naast elkaar. Vergeet ook niet om de planken allemaal goed aan de duwen. Ze horen in principe naadloos op elkaar aan te sluiten. Zo maak je jouw vloer een mooi, egaal geheel, waar je elke dag met plezier op rond kunt stappen.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.