Terug naar overzicht

Hoe onderhoud ik laminaat?

Laminaat

Laminaat is een gemakkelijke vloer, maar vraagt voor de optimale levensduur om onderhoud. Een groot voordeel van een laminaatvloer is dat het makkelijk te onderhouden is. Maar hoe doe je dat precies?

Laminaat schoonmaken

Er zijn verschillende manieren om jouw laminaatvloer goed te onderhouden. Voor het dagelijkse onderhoud en het verwijderen van los vuil kun je een stofzuiger of stofwisser gebruiken. Hou er rekening mee dat de stofzuiger borsteltjes aan de onderkant moet hebben, zodat er geen krassen op het laminaat komen tijdens het stofzuigen.

Laminaat dweilen

Naast droog onderhoud van het laminaat is het ook belangrijk om de vloer één of twee keer in de week vochtig te reinigen. Maak het laminaat schoon met een lichtvochtige dweil of doek. Zorg ervoor dat je de dweil of doek goed uitwringt voordat je deze gebruikt zodat je het laminaat niet te nat maakt. Door te veel water kan het laminaat bol gaan staan. Het beste is om de vloer te onderhouden met warm of lauwwarm water. Voor het extra goed reinigen van het laminaat kan een speciaal reinigingsmiddel voor laminaat worden toegevoegd aan het water. Vaak zorgt dit ook direct voor wat extra bescherming. Gebruik absoluut geen ammoniak, chloor of schuurmiddelen bij het schoonmaken van laminaat.

Vlekken op het laminaat

Het is verstandig om je er bewust van te zijn wat je plaatst op je laminaat. Zo voorkom je onnodige vlekken of andere beschadigingen. Laminaat houdt niet van te veel vocht of scherpe voorwerpen. Zet dus geen bloempotten direct op de vloer en kijk ook uit met bijvoorbeeld de wieltjes van een bureaustoel. Ook is het verstandig om zo veel mogelijk op sokken of sloffen te lopen. Zo voorkom je het risico van steentjes onder je schoenen, welke krassen kunnen veroorzaken. Zitten er vlekken op het laminaat? Dan kun je deze in de meeste gevallen nog verwijderen met schoonmaakmiddelen als een laminaatreiniger, een dweil of een licht vochtig doek

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.