Terug naar overzicht

Welke soorten vloeren zijn er?

Laminaat

Tijd voor een nieuwe vloer? Voor iedereen en elk budget is er een vloer verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld uit laminaat, vinyl, PVC, hout, gietvloeren, tapijt of tegels. Wij laten je graag kennismaken met de verschillende soorten vloeren die verkrijgbaar zijn.

Laminaat

Laminaat doet bijna niet onder voor een houten vloer en is gemakkelijk te leggen. Dit en de goedkope prijzen maken laminaat tot een populaire vloer. De planken bestaan uit op elkaar geperste lagen houtvezels met een kunststof beschermlaag. De beschermlaag zorgt er tevens voor dat een laminaatvloer makkelijk te onderhouden is.

Vinyl

Een vinyl-vloer brengt veel voordelen met zich mee. De kunststof vloer wordt aan de ondervloer gelijmd waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat. Het duurzame materiaal is voorzien van een extra beschermende laag met decoratie. De extra beschermlaag voorkomt slijtage en zorgt vinyl makkelijk te onderhouden is.

PVC

PVC bestaat uit lagen kunststof. Het materiaal is flexibel en geleidt goed waardoor PVC geschikt is voor vloerverwarming. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in stroken en tegels die met een klik- of plaksysteem makkelijk gelegd kunnen worden. Een PVC-vloer is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elke ruimte.

Houten vloer

Er gaat niets boven een echte houten vloer. Elke plank heeft zijn eigen vorm en details, dit zorgt dat het hout warmte en sfeer in een ruimte creëert. Een houten vloer kun je makkelijk onderhouden door de planken op te schuren en te lakken. Let op dat de houten planken na verloop van tijd kunnen krimpen of uitzetten door vocht. Het is noodzaak om hier bij het leggen rekening mee te houden.

Gietvloeren

Creëer een industriële look in huis door middel van een gietvloer. de beschermende bovenlaag zorgt dat er een vloeistofdicht oppervlak ontstaat. Hierdoor is de vloer goed bestand tegen slijtage en makkelijk schoon te houden. Een gietvloer kan niet verwijderd worden van de ondergrond, daar tegenover staat dat er makkelijk een andere vloer overheen gelegd kan worden.

Tapijt

Tapijt zorgt voor een zachte en warme uitstraling en geeft veel sfeer. Een groot voordeel van een tapijtvloer is dat het geluiddempend is. Tapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, in vaste vloerbedekking of in tegels.

Tegels

Een tegelvloer zie je niet vaak in andere ruimtes dan de badkamer of keuken. Het kan echter heel mooi en makkelijk zijn om grote tegels in de woonkamer te plaatsen. Tegels kunnen goed tegen een stootje en zijn daardoor onderhoudsvriendelijk.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.