Terug naar overzicht

Kun je laminaat schuren?

Laminaat

Nee, laminaat kun je niet schuren

Over het antwoord op de vraag of je laminaat kunt schuren is geen discussie mogelijk. Laminaat kun je namelijk in geen enkel geval schuren. Dat je een laminaatvloer niet kunt schuren komt doordat laminaat geen echt hout is. Laminaat is een samenstelling van verschillende soorten materiaal, die zijn opgebouwd in meerdere lagen. De twee bovenste lagen van het laminaat bestaan uit een print van hout met daaroverheen een beschermende toplaag. Deze toplaag is gemaakt van kunststof. Als je dit zou schuren, gaat het kapot.

Het verschil tussen parket en laminaat

Dat je je afvraagt of je laminaat kan schuren, is helemaal niet zo gek. Door de realistische print van hout, lijkt een laminaatvloer net een echte houten vloer. Daarnaast kan het goed zijn dat je laminaat verward met parket. Een parketvloer is namelijk wel gemaakt van echt hout en kun je daardoor wel schuren. Omdat laminaat niet gemaakt is van echt hout, brengt het verschillende voordelen met zich mee. Zo is laminaat gemakkelijk zelf te leggen en is het onderhoud van een laminaatvloer ook zo gedaan. Wil je meer weten over de verschillen tussen parket en laminaat?

Ga dan naar de FAQ: Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

Kun je laminaat wel lakken of oliën?

Net zoals je laminaat niet kunt schuren, kun je laminaat ook niet lakken of oliën. Doordat de bovenste laag van een laminaatvloer gemaakt is van kunststof heeft lakken of oliën geen zin. Lundia laminaat is voorzien van een kleur- en slijtvaste toplaag. Met het juiste onderhoud haal je de maximale levensduur uit jouw laminaatvloer.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.