Blogoverzicht

Geef je huis een warm gevoel met vloerverwarming

Vloeren en laminaat - 21 Dec 2020

In de koude maanden trekken we onszelf het liefst terug in huis. Een duurzame en mooie manier om de warmte letterlijk in huis te brengen is met vloerverwarming. Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Mooi voor het oog

De vloer is de basis van een mooi interieur. Of je nou gaat voor een opvallend design of een eenvoudig exemplaar: de vloer mag gezien worden. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat het niet zichtbaar is in je interieur. Alle aandacht gaat naar je vloer en wat er in huis te zien is. De comfortabele bank, het fijnzinnige kunstwerk op de muur of de stijlvolle verlichting. Het draait allemaal om de eyecatchers in je woning, in plaats van zichtbare radiatoren en buizen. Je hebt alle vrijheid om je woning in te richten - en natuurlijk te herinrichten - zoals jij dat wil.

Combineren met je favoriete vloer

Als je vloerverwarming overweegt denk je misschien dat je hierdoor beperkt bent in je vloerkeuze. Gelukkig zijn veel laminaatvloeren van Lundia juist erg geschikt voor vloerverwarming. Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de juiste vloer is bijvoorbeeld de dikte. Deze moet de juiste dikte zijn, zodat de warmte gemakkelijk kan opstijgen. Veel vloeren van Lundia hebben een dikte van 7 mm. Dit is dik genoeg om de warmte door te laten, zonder af te doen aan de sterke en slijtvaste eigenschappen van het laminaat. Genoeg keuze dus in kleuren en stijlen!

Benadrukken van jouw woonstijl

Vloerverwarming is verreweg de allermooiste manier om je huis te verwarmen. Ben je bijvoorbeeld dol op de rust en balans van de Scandinavische look? Lees: natuurlijke materialen, veel licht in huis, zachte kleuren en tijdloze meubels die overal bij mixen en matchen. Dan past vloerverwarming hier helemaal bij omdat het een ‘clean’ gevoel geeft. Combineer het bijvoorbeeld met een van Lundia’s Scandinavische laminaatvloeren. Dan ligt de focus meteen op natuurlijke sferen en creëer je een mooie balans. Laminaat Olaf is een voorbeeld van een vloer die de simpliciteit van de Scandinavische stijl ademt, zonder saai te zijn.

Lekker praktisch

Naast dat vloerverwarming heel wat esthetische voordelen heeft, is het tegelijkertijd ook lekker praktisch. Toegegeven: het aanleggen ervan vereist wat kennis en ervaring. Denk aan de juiste ondervloer, vloeropbouw en aansluiting. Maar als het eenmaal ligt, heb je ook wat. Geen gedoe met meubels die de hete lucht van de radiator blokkeren. De warmte komt overal in huis terecht. Dit scoort meteen een hoop duurzaamheidspunten. Doordat het hele huis goed verwarmd wordt, kan de thermostaat een stuk lager en bespaar je een hoop energie. Kortom: genoeg redenen om vloerverwarming eens te overwegen!

  • Deel dit bericht