Blogoverzicht

Welke klus ga jij in 2018 klaren? Onze klustips helpen je op weg!

Styling en advies - 04 Jan 2018

Zo rond de jaarwisseling kijken veel mensen terug naar de afgelopen tijd en maken zij plannen voor de toekomst. Ook bij Lundia kijken we graag terug op een succesvol 2017. We zijn daarnaast ook erg benieuwd naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Welke interieurtrends gaan we ontdekken? Welke kleuren en stijlen worden hip en waar nemen we meer afstand van? Daarnaast zijn we erg benieuwd welke dromen jij gaat realiseren in 2018. Eindelijk je slaapkamer of woonkamer een make-over geven? In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor jouw klussen in het nieuwe jaar.

landelijke binnendeuren

Maak er weer een heerlijke plek van

Een nieuw jaar, een nieuw interieur. Veel mensen passen hun huis aan om hun woongenot te vergroten. Bijvoorbeeld door het interieur met wat details te verfraaien of hun woning juist een volledige make-over te geven. Kleine klussen zoals een muur verven of een kastje een nieuwe look geven, zijn voor de meesten geen probleem. Anderen gaan ook de wat grotere klussen niet uit de weg. Denk hierbij aan het leggen van een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of badkamer installeren of zelfs een kozijn of raam vervangen.

Dit zijn de meest voorkomende klussen

Benieuwd welke klussen veel uitgevoerd worden? Aegon heeft in dit artikel de top 10 meest voorkomende klussen op een rij gezet en geeft daarbij aan wat de moeilijkheidsgraad van de klus is. Nu snappen wij dat een aantal van de projecten op de lijst van Aegon niet voor iedereen zijn weggelegd, maar met wat tips kunnen ook de lastigere klussen opeens een stuk makkelijker worden.

Onze klustips

Op internet vind je allerlei klustips. Ze helpen je om een klus goed voor te bereiden of juist om het uitvoeren ervan vlekkeloos te laten verlopen. Wij verzamelden ze en voegden onze eigen tips eraan toe. Dit zijn onze tips die jou helpen jouw klussen in 2018 te klaren:

> Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, luidt het gezegde en daar zijn wij het bij Lundia helemaal mee eens. Gelukkig heeft de website van VT wonen hier een overzichtelijk lijstje voor gemaakt. Een van de tips is bijvoorbeeld het maken van een draaiboek voor de verschillende klussen die je gaat uitvoeren. Een ander advies is om niet op materiaal te bezuinigen en altijd foto’s te maken van werkzaamheden als deze later uit het zicht (bijvoorbeeld achter een muur) verdwijnen. Lees alle tips van VT wonen.

> Werk netjes

Op de website skil.be kwamen wij erg handige en praktische tips tegen voor tijdens het klussen. Wist je bijvoorbeeld dat een haarspeldje kan helpen om een spijker recht de muur in te slaan? En dat je met een rol tape bij de hand veel klussen netjes en precies kunt uitvoeren? Benieuwd naar meer van dit soort praktische tips? Bekijk alle tips van skil.be.

> Zoek advies

Je bent niet de eerste die een bepaalde klus gaat doen, dus is er vast iemand die je kan adviseren of van praktische tips kan voorzien. Natuurlijk kun je je handige buurman hiervoor inschakelen of die ene kennis die jou eerder al eens geholpen heeft, maar waarom zoek je geen digitale hulp? Dat kan op ieder moment dat het jou goed uitkomt. Zoek bijvoorbeeld instructiefilmpjes op YouTube of gebruik de chatfunctie van kluswebsites om met vakmannen in contact te komen.

Welke klussen staan jou te wachten?

Kan jouw woning wel een opknapbeurt gebruiken? Zorg dan dat je goed voorbereid bent op de diverse klussen die daarbij komen kijken. Wil je alleen wat kleine veranderingen aanbrengen? Realiseer je dan dat een enkele wijziging al veel invloed kan hebben op de uitstraling van een ruimte. Door bijvoorbeeld nieuwe binnendeuren uit te zoeken, creëer je al een volledig nieuwe sfeer in de kamer. De muren een likje verf geven of een nieuwe vloer aanleggen geeft jouw woning een echte make-over. Ben je opzoek naar een geheel nieuwe stijl in 2018? Houd dan onze blogartikelen over verschillende interieurtrends in de gaten!

  • Deel dit bericht