Blogoverzicht

Met deze 4 vragen ontdek je welke vloer het beste bij jou past

Vloeren en laminaat - 10 Nov 2017

Het is best lastig om de juiste vloer uit te zoeken. Je weet dat de vloer erg bepalend is voor de uitstraling van een ruimte, dus wil je de goede keuze maken. Naast het uiterlijk van de vloer, zijn er nogal wat zaken om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om precies de juiste vloer te selecteren. In dit artikel helpen we je aan de hand van vier vragen de beste keuze te maken. Lees snel verder!

Vraag 1: Waar komt de vloer te liggen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk in welke ruimte de vloer komt te liggen. Aan de hand van de ruimte kun je vloeren gaan selecteren op bepaalde eigenschappen. We geven je wat tips. Het liefst wil je in de woonkamer lekker je gang kunnen gaan. Daar past een wat dikkere vloer die geluiden dempt goed bij. Dan hoef je niet altijd op sloffen te lopen! De keuken- en badkamervloeren moeten vochtbestendig zijn. In de keuken kun je gerust laminaat plaatsen, maar dat is niet bestand tegen de hoeveelheid vocht in de badkamer. In de slaapkamer loop je minder rond dan in de woonkamer dus kun je daar een wat dunnere vloer voor uitkiezen. Is de vloer bedoeld voor een bovenverdieping? Let dan ook goed op de demping van geluid.

Vraag 2: Hoe intensief ga je de vloer gebruiken?

De manier waarop jij leeft, bepaalt hoe intensief de vloer belast zal worden. Iedere vloer reageert anders op slijtage. Je wil niet verrast worden door schade dus is het slim om te onderzoeken hoe intensief de vloer gebruikt zal worden. Heb je bijvoorbeeld kinderen die graag door het huis rennen en op de grond spelen of lopen er huisdieren rond? Dan past een slijtagebestendige vloer die je makkelijk schoonhoudt waarschijnlijk goed bij jou. Heb je vloerverwarming in huis? Houd daar dan rekening mee bij de keuze voor een vloer, je kunt niet alle vloeren combineren met vloerverwarming.

Vraag 3: Welke stijl past bij jou?

Natuurlijk kies jij een vloer die je mooi vindt. De vloer is nu eenmaal enorm sfeerbepalend in iedere ruimte. Ongeacht wie en hoe je deze zal gebruiken. De vloer is letterlijk de basis van je interieur en de uitstraling ervan is bepalend voor het gevoel in een ruimte. Je bepaalt helemaal zelf of je voor een lichte of juist donkere vloer gaat, welke stijl het best bij jouw interieur aansluit en welke kleur de vloer mag zijn. Daarnaast houd je rekening met het gebruik van de vloer dankzij jouw antwoorden op vraag 1 en 2. Daarom adviseren wij: kies de kleur van je vloer met je gevoel en kies het materiaal met je verstand.

Vraag 4: Welke verdere eisen stel jij aan de vloer?

Tot slot heb je zelf vast nog andere eisen waaraan jouw nieuwe vloer moet voldoen. Hierbij denk je aan budget, maar heb je ook al nagedacht over het leggen van de vloer? Of hoeveel tijd je maximaal kwijt wil zijn aan het onderhouden van de vloer? Misschien houd je graag rekening met milieuvriendelijkheid- of duurzaamheidsaspecten. Maak voor jezelf een lijstje met voorwaarden waar jouw nieuwe vloer aan moet voldoen. Zo kun je verschillende vloeren goed vergelijken en maak je de keuze voor jezelf gemakkelijker!

Heb jij al een keuze gemaakt?

Het aanbod vloeren is enorm. Door vloeren kritisch te selecteren op jouw eisen en wensen, maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken. Laminaatvloeren zijn bijvoorbeeld al jaren erg populair. Waarschijnlijk omdat je een laminaatvloer makkelijker legt dan een houten vloer, ook is deze in verhouding stukken voordeliger. Laminaat is daarnaast krasbestendig, hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Stel jezelf de vier vragen uit dit artikel en wie weet is een laminaatvloer ook wel de perfecte keuze voor jouw interieur! Bekijk en lees alles over Lundia laminaat.

  • Deel dit bericht