Blogoverzicht

Zo geef je je interieur eenvoudig een make-over

Binnendeuren - 25 Jan 2021

Als je interieur al een tijdje hetzelfde is, raak je er soms een beetje op uitgekeken. Tijd voor een make-over! Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Wij delen een paar makkelijke manieren om de look van je woning te veranderen.

Industriële afgelakte deur

Een deur is het eerste aanzicht en zet de toon. Daarom is het wel zo fijn als deze matcht bij je stijl. Bij Lundia hebben we een nieuwe serie, namelijk Industrieel en Strak PERFECT+ deuren. Deze industriële deuren vormen een echte eyecatcher in je interieur. De deuren zijn uniek omdat ze zijn afgelakt in het zwart (RAL 9005) of wit (RAL 9010) met PERFECT+ lak. Deze strakke lak is krasvast en UV-bestendig, zodat de deuren jarenlang mooi blijven. Het vervangen is heel eenvoudig. De deur past gewoon in je houten kozijn! In combinatie met de speciaal samengestelde deurbeslagpakketten en bijbehorende bewerkingen is je deur helemaal klaar om af te hangen.

binnendeur

Statement muur

Een statement muur is een muur die direct de aandacht trekt. Dit kan met een mooie accentkleur, creatief patroon of opvallend behang. Het mooie aan deze trend is dat het gaat om één muur. Je bent dus binnen een mum van tijd klaar. Dit is ook een makkelijke manier om in te spelen op de laatste interieurtrends. Natuurlijke basiskleuren zijn bijvoorbeeld helemaal hip. Met name terracotta is een populaire kleur vanwege de warme en rustieke charme. Helemaal als je het combineert met andere tinten uit de kleurenfamilie. Is de trend voorbij of ben je toe aan wat anders? Dan kan je de statement muur gemakkelijk weer aanpassen.

Lichtplan opstellen

Licht zet je woning letterlijk in de spotlight. Het bepaalt de functionaliteit, sfeer en uitstraling. Met een lichtplan bepaal je de indeling van de basisverlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting bestaat bijvoorbeeld uit spots in de badkamer of plafonnieres in de hal. Bij accentverlichting kan je denken aan een lichtbron achter de televisie of schilderijverlichting. En de sfeerverlichting gaat natuurlijk om subtiele sfeermakers. Je kan een lichtplan op papier zetten, maar ga vooral praktisch aan de gang. Schuif met een aantal lampen en vervang warmtebronnen door een andere kleurtemperatuur. Je zal zien dat er nieuw licht in je interieur gaat schijnen!

Schuiven met de indeling

Een make-over kan je creëren met spullen die je al hebt. Door meubels en accessoires op een andere plaats te zetten, ziet je woning er al heel anders uit. Om onnodig gesleep te voorkomen kan je van tevoren een plattegrond maken. Begin met de grote meubels, zoals de bank en de eettafel, en schuif ze eens op (digitaal) papier van plek. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn. Een nieuwe indeling hoeft niet heel rigoureus. Draai de televisie en bank om van plek of hang een mooi kunstwerk eens op een andere wand. Een kleine verandering geeft je woning al een hele andere look.

  • Deel dit bericht