Blogoverzicht

Hoe creëer je een industriële sfeer in huis en welke binnendeur past daarbij?

Binnendeuren - 01 Okt 2018

Het kan je niet zijn ontgaan, een industrieel design is het helemaal. Je ziet het overal terug: in woonmagazines, restaurants en misschien wel bij vrienden of familie. Het is de trend van het moment, maar tegelijkertijd tijdloos. Deze woonstijl is stoer, strak, minimalistisch en verfijnd. Je herkent 'm aan de basiskleuren zwart, wit, bruin en grijs. Typisch terugkerende elementen zijn hout, staal, leer en beton. Houd je hier ook van maar weet je nog niet goed hoe je die sfeer zelf kunt creëren? In dit blog helpen we je op weg!

industriële deuren

De industriële sfeer in huis

Wil je thuis een industriële sfeer creëren? Zorg er dan voor dat je de juiste verhouding vindt tussen ruwe robuuste en strakke minimalistische materialen. Want daar draait het allemaal om bij deze stijl: een balans vinden tussen enerzijds ruwe ongepolijste materialen en anderzijds de onmisbare zachtere details. Dat geeft je interieur niet alleen een stoere uitstraling, maar zorgt tegelijk voor een huiselijk gevoel.

Ruwe materialen en verfijnde details

Zoals gezegd zijn hout, staal, leer en beton basiselementen van een industrieel design. Daarnaast kan een onbewerkte bakstenen muur jouw interieur een extra karakteristieke uitstraling geven. Zorg er wel voor dat je ook verfijnde materialen gebruikt. Hierbij kun je denken aan een gladde gegoten vloer, gecombineerd met mooie kaarsen en kussens. Bij de kleurkeuze voor details mag je best van de basiskleuren afwijken, groen en paars doen het bijvoorbeeld goed. Qua materiaal zijn fluweel en zijde een mooie toevoeging. Vergeet daarnaast de planten niet. Deze zorgen met hun kleur en vormen, naast zuurstof, voor een frisse natuurlijke toevoeging.

Hout en staal verfijnd toepassen

Het is niet zo dat je materialen als staal of hout alleen op een grove manier kunt verwerken in je industriële interieur. Juist door deze basiselementen op een minimalistische manier te verwerken, verfijn je de sfeer. Het op maat laten produceren van staal is wel wat lastiger dan hout en daarmee ook kostbaarder. Een ideale oplossing hiervoor is hout met een stalen look. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om materialen exact af te stemmen op jouw huis.

Een houten deur met strakke stalen looks

Precies dat hebben we bij Lundia voor onze nieuwe serie industriële binnendeuren gedaan. De deuren zijn van hout, maar hebben een stalen uitstraling. Deze Industrieel & Strak deurenmodellen bestaan uit deurstijlen van slechts 65 millimeter en roedes van 25 millimeter. Hierdoor blijft er een groot oppervlak over voor glas of panelen. Het zwarte model Charlie met glas zorgt voor veel lichtinval. Dit is onmisbaar bij het gebruik van donkere kleuren zoals bruin, grijs en zwart. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwetsbaarheid van het grote glasoppervlak. Deze nieuwe deuren zijn namelijk standaard voorzien van acht millimeter dik veiligheidsglas. Het andere model Morris is een witte dichte deur in dezelfde stijl die ook perfect te combineren is met Charlie.

Draaideur of schuifdeur?

Bij het kiezen van een nieuwe deur, gaan we al snel voor de traditionele draaideur. De nieuwe Industrieel & Strak deuren van Lundia zijn echter ook als schuifdeur toe te passen, zowel ‘Charlie’ als ‘Morris’. Schuifdeuren zijn ideaal om ruimtes van elkaar te scheiden en tegelijkertijd een ruimtelijk gevoel te behouden.

Industriele schuifdeuren

Unieke, bijpassende beslagpakketten

Deze minimalistische deuren - of het nu om een draaideur of schuifdeur gaat – maak je compleet met unieke beslagpakketten. De bijpassende Industrieel & Strak beslagpakketten zijn speciaal voor deze deuren ontwikkeld en horen dan ook echt bij deze deuren. Zo weet je zeker dat jouw industriële deur straks perfect hangt!

Lundia industriële beslagpakketten

Industriële opdek deur afhangen

Kies je voor een industriële opdekdeur? Bekijk in deze instructievideo hoe je de deur zelf eenvoudig kunt afhangen!

Wel een minimalistische deur, maar geen industrieel interieur?

Zie je de strakke minimalistische stijl verwerkt in een deur wel zitten, maar spreekt een industrieel design je minder aan? Geen probleem. Onderdelen van een industrieel design, zoals de look-a-like stalen deur, passen ook prima binnen andere interieurstijlen. Juist door het minimalistische design past de deur met stalen look zich moeiteloos aan.

Houten binnendeuren met een industriële look, helemaal van nu!

Bekijk alle Industrieel & Strak binnendeuren

  • Deel dit bericht