Blogoverzicht

Een elegant zwart-wit interieur in 3 stappen

Binnendeuren - 08 Jul 2019

Op zoek naar de wow-factor voor jouw elegante, sierlijke of juist stoere woonstijl? Ga dan voor een zwart-wit interieur! In dit blogartikel lees je hoe je in drie stappen iedereen omver blaast door zwart en wit als basiskleuren te gebruiken.

zwart-wit interieur

Wanneer is een zwart-wit interieur iets voor jou?

Het stoere zwart gecombineerd met het zachte, lichte wit geeft een frisse, luxueuze en elegante uitstraling aan elke ruimte. Een zwart-wit interieur past dan ook goed bij een klassieke of elegante woonstijl met een moderne touch. Maar ook voor een minimalistische of zelfs Scandinavische woonstijl kan een zwart-wit interieur fantastisch werken. Zie hieronder hoe!

Stap 1: de vloer

Een zwart met witte vloer is een goede basis om te starten met je zwart-witte interieur. De crème de la crème is natuurlijk een vloer van zwart marmer. Maar daar hangt nogal een prijskaartje aan. Laat zwart marmer daarom in accessoires terugkomen, bijvoorbeeld in een mooie klok zoals deze van Cloud Nola.

zwart-wit interieur

Ook een vloer van witte keramiektegels met een zwarte omlijsting of gewone tegels afgewisseld in zwart en wit maken je interieur elegant en chic.

Wil je niet je hele vloer omgooien maar wel het chique effect creëren? Verf dan je vloer wit of zwart zoals in onderstaand Scandinavisch interieur.

zwart-wit interieur

Fotocredit: My Scandinavian Home

Of leg een zwart-wit kleed neer zoals in onderstaand interieur:

zwart-wit interieur

Fotocredit: Ikea

Stap 2: de muren

Helderwitte of zachte, ivoorwitte muren zijn de ideale achtergrond voor jouw zwart-witte interieur. Combineer dit met mooie prints, foto's en kunst in donkerhouten, gouden of zwarte lijsten voor een elegant, modern effect. Houd de kleuren van je prints of kunstwerken rustig om de harmonie in je interieur te bewaren.

Houd je ervan om het nét even anders te doen dan anderen? Kies dan voor een zwarte muur of plafond. Het is gewaagd maar met genoeg natuurlijk licht in je kamer en een hoog plafond is het een fantastische optie. Het geeft je kamer een warme, moderne touch.

zwart-wit interieur

Zelfs bij een rustieke, Scandinavische woonstijl waar normaal gesproken vooral witte en frisse kleuren terugkomen, past een zwarte muur goed.

zwart-wit interieur slaapkamer

Fotocredit: Retro Villa

Stap 3: accentkleuren en accessoires kiezen

Wanneer je kleur gaat toevoegen aan een zwart-wit interieur, houd dan in je achterhoofd: less is more. Gebruik zachte kleuren zoals lichtblauw, terracotta en zachtgeel om je zwart-wit interieur mee te mixen. Een goede leidraad is om in een kamer twee neutrale kleuren en twee fellere kleuren te gebruiken. Wanneer zwart je basis is, kies dan nog maximaal één fellere kleur en houd het verder bij wit of neutrale kleuren. Zo houd je je kamer rustig en is deze nog steeds fijn om in tot rust te komen als je na een hectische werkdag thuiskomt.

Goud en geel

Goud of geel is een superfijne accentkleur in een zwart-wit interieur. Een zwart-witte kamer kan wat somber aandoen maar met goud of geel geef je de kamer meteen warmte. Kies voor gouden lampen, fotolijstjes of kussens om snel een warm en chique effect te creëren. Kies daarnaast bijvoorbeeld een gele eye catcher uit voor een vrolijke, moderne touch.

zwart-wit interieur geel goud

Fotocredit: Feed My Design

Grijstinten

Houd je de kleuren liever rustig, maar wil je wel het warme gevoel in je huis? Gebruik dan zachte stoffen zoals een kleed of plaid in grijstinten. Naast een goede kleur voor accessoires, zijn grijstinten ook een mooie accentkleur voor muren en vloer. Wit en grijs zijn wat lichter en rustiger dan zwart en wit. Vind je de zwart-wit combinatie in je kamer toch te heftig worden, voeg dan wat meer grijs en wat minder zwart toe voor een rustiger effect.

zwartwit interieur

Fotocredit: Only deco love

IJzer

Zwart ijzer is op dit moment heel populair voor accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een metalen zwarte tafel met een glazen blad, zwart-metalen boekenplanken of een mooie binnendeur met een zwarte omlijsting.

Eye catchers

Heb je witte of felgekleurde meubelstukken? Zet deze dan voor een zwarte wand om ze er helemaal uit te laten springen. Ook wit bedlinnen en zwart-wit gestreepte kussens doen het goed voor een zwarte muur.

Tip: met zwart en wit als basis kan je je huis gemakkelijk mee laten gaan met de seizoenen. Verander gewoon de kleuren van je accessoires door de seizoenen heen. Roze, zachtgroen of geel zijn perfecte kleuren voor de zomer en rood, donkergroen, goud en zilver werken goed in de winter. Zo is jouw zwart-witte interieur altijd 'on fleek'!

  • Deel dit bericht