Blogoverzicht

Kleding opbergen in een kleine slaapkamer

Opbergen en kasten - 01 Feb 2019

Een luxe inloopkast is helaas niet voor iedereen geschikt. Als je slaapkamer slechts een paar vierkante meter is, is het lastig om je kledingcollectie mooi uit te stallen. Hoe kun je een kleine slaapkamer creatief inrichten en genoeg kastruimte hebben? Met een capsule wardrobe en een goede kledingkast kom je al een heel eind.

Capsule wardrobe

Het liefst hebben we volop kledingkeuze. Toch zorgt al die keuze voor aardig wat kledingstress. Hoe vaak zucht je wel niet dat je niets hebt om aan te trekken, terwijl je voor een volle kledingkast staat? En heb je eigenlijk wel plek voor al die ongedragen kleding? Tijd om eens kritisch te kijken naar de inhoud van je kledingkast.

De capsule wardrobe is een methode uit de jaren ‘70 die helemaal past bij de duurzame, minimalistische trends. Bedenker Susie Faux bedacht deze methode waarbij je elk seizoen een selectie maakt van je favoriete, tijdloze kledingstukken. Met deze methode bevat je kledingkast slechts 37 items en in ieder geval twee paar broeken, een jurk of rok, een jas, een vest, een trui, twee paar schoenen en twee tassen.

Geen zorgen, deze regels hoeven niet streng worden opgevolgd. Gelukkig maar, anders blijft er niet veel over. Het gaat er vooral om dat de garderobekast gevuld is met seizoens kledingstukken van goede kwaliteit, die makkelijk te combineren zijn en passen bij jouw stijl. Bekijk welke items voor jouw capsule wardrobe belangrijk zijn. Als je niet vaak jurken of rokken draagt, hoef je deze ook niet toe te voegen. Tegelijkertijd: als je graag spijkerbroeken draagt, voeg dan vooral verschillende kleuren en fittings toe.

Kleding die niet bij deze selectie hoort, kun je opbergen. Bekijk volgend seizoen of het een goede aanvulling is op je capsule wardrobe. Mis je een paar items? Schrijf dit dan op en koop alleen wat past bij je nieuwe garderobe. Dit scheelt weer een hoop miskopen.

De garderobekast voor jouw capsule wardrobe

Een capsule wardrobe scheelt al een hoop ruimte, waardoor je niet veel kastruimte nodig hebt. Een grote kledingkast lijkt handig en praktisch, maar het is niet altijd nodig. Daarbij kan een kleine slaapkamer benauwd aanvoelen als het alleen bestaat uit een tweepersoonsbed en een kledingkast.

Een garderobekast met schuifdeuren is de meest praktische manier om je ruimte optimaal te gebruiken. Je mist geen bewegingsruimte en doordat de inhoud is afgesloten, lijkt de slaapkamer al gauw geordend en netjes. Ook scheelt het een hoop ruimte, doordat je een spiegel kan plaatsen op een schuifdeur. Zo oogt je slaapkamer ook een stuk groter.

Heb je een schuin dak of een lastige hoek in de slaapkamer? Maak dan een kledingkast op maat. Als er weinig ruimte is, moet je creatief zijn. Wij denken graag met je mee.

  • Deel dit bericht