Blogoverzicht

De perfecte garderobekast in 4 stappen

Opbergen en kasten - 20 Feb 2017

Is jouw slaapkamer helemaal ready om je elke dag weer met het juiste been uit bed te laten stappen? Het is je ultieme doel om het natuurlijk zo comfortabel mogelijk te maken, zo begin je elke dag goed! Gelukkig hebben wij voor jou de complete checklist voor een perfecte garderobekast in de slaapkamer. Met een opgeruimde kast kun je je wekker elke dag zo instellen dat je minstens een kwartier later op kunt staan.

Niet alleen je kleding moet passen

Ondanks dat het misschien wel wat logisch klinkt, moet je eerst de ruimte die je hebt goed opmeten. Zo weet je namelijk exact welke ruimte je kunt benutten in de slaapkamer en of je wel voldoende ruimte hebt voor je bed, nachtkastjes en andere meubels. Als je kamer nog helemaal leeg is heb je eigenlijk een heel groot voordeel! Je kunt dan met kartonnen dozen, die je op de vloer legt, helemaal bepalen hoe je je kamer in gaat delen en wat de perfecte plek is voor jouw kast. Vergeet niet om rekening te houden met de loopruimte die over moet blijven, zodat je nog vrij kunt bewegen in de slaapkamer.

Een glimlach past altijd!

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg voor een ruime spiegel in de slaapkamer, dit kan aan de muur, maar ook gewoon op je kast! Zo kun je zelf ook je dansjes bewonderen die je van blijdschap voor je kast doet omdat die nieuwe broek niet alleen heerlijk zit, maar je ook nog eens geweldig staat!

De perfecte indeling

Denk er eerst goed over na welke kledingstukken je dagelijks gebruikt. Zo kun je er namelijk rekening mee houden dat dit deel van de kast zo is ingedeeld dat je direct bij het openen van je deur makkelijk je spulletjes kunt pakken. Je deelt de kast zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in en kiest dan ook niet alleen zorgvuldig hoe je kast eruit ziet, maar ook wil je zeker de gebruiksvriendelijkheid niet te kort doen! Behalve een garderobestang voor je jassen kun je de kast ook functioneel indelen met een ingebouwde schoenenkast of lades voor je horloges, handschoentjes of je sokken. Ook kun je de garderobekast zelf ontwerpen in twee of misschien zelfs 3 delen, zodat je de hele muur bedekt. Zo'n garderobekast gaat misschien wel je leven lang mee en doordat je steeds de inhoud verwisselt raak je er niet op uitgekeken.

Kies met je hart

Net als je nieuwe huis, wil je dat je kast bij je past. Een kast zegt dan ook alles over de persoon, voorkom dan ook chaos maar leer te structureren door de kast te verdelen met legplanken. Zo is niet alleen je kamer opgeruimd maar begin je ook veel rustiger aan je dag en dat zul je absoluut gaan merken tot laat op de dag.

  • Deel dit bericht