Blogoverzicht

Hoe je met spiegelkasten het meeste uit je slaapkamer haalt

Opbergen en kasten - 20 Aug 2019

Spiegeltje, spiegeltje aan de.... deur! Heb jij er al eens aan gedacht om ruimte te besparen én tegelijkertijd je slaapkamer mooier te maken door een spiegelkast te gebruiken? In dit blog laten we je zien hoe je je slaapkamer in een paar uur een upgrade geeft, alleen maar door een spiegelkast te gebruiken!

Spiegelkasten geven je slaapkamer een licht en ruimtelijk gevoel

Weinig of kleine ramen in je slaapkamer? Dan is een spiegelkast een must!

Spiegeldeuren reflecteren licht van buiten en voegen zo een extra dimensie toe aan de kamer: deze lijkt meteen groter en lichter. Doordat de spiegels op een kast zo hoog zijn, versterkt dat het gevoel van ruimte nog meer. Je kan er ook voor kiezen om alleen een gedeelte van je kastdeur gespiegeld te maken voor een harmonieus effect. Of ga juist voor een hele wand van spiegelkasten: je slaapkamer lijkt meteen twee keer zo groot!

spiegelkast

Spiegelkasten zijn praktisch

Spiegelkasten zijn onderdeel van veel slaapkamers omdat ze de slaapkamer niet alleen mooier en lichter maken, maar ook nog eens praktisch zijn. Ze 'blenden' helemaal in je interieur doordat ze onderdeel van je meubels worden. Daarnaast bespaart het ruimte doordat je geen losse spiegel meer nodig hebt. Een grote spiegel in de slaapkamer is handig om 's ochtends meteen je outfits te kunnen keuren als je ze uit de kast pakt. Bijkomend praktisch voordeel: de spiegels verbergen de 'echte' kast!

Haal alles uit je inloopkast met spiegeldeuren

Ben je wel de trotse eigenaar van een inloopkast? Spiegeldeuren maken je kast meteen chic en zorgen dat jij alles uit het inloopkast-walhalla haalt. Omdat een inloopkast donker is en vaak geen ramen heeft, zijn spiegelkasten een uitkomst.

spiegelkast

Fotocredit: Louise Bushell Photography

Ook al is bovenstaande inloopkast lang en smal met maar een klein raampje, toch geeft het je een ruimtelijk en licht gevoel. Dit komt door de mooie, hoge spiegelkasten én doordat de spiegeldeuren met veel wit zijn gecombineerd: dé kleur om je spiegeldeuren het beste tot zijn recht te laten komen.

Plaats de spiegels in je inloopkast strategisch: waar jij denkt dat ze het meest handig zijn en het meeste licht reflecteren. Kan je niet kiezen wat de beste plek is of wil je je outfit van meerdere kanten tegelijk kunnen bekijken? Maak dan een inloopkast met alleen maar spiegels, zoals in onderstaand romantisch interieur:

spiegelkast

Fotocredit: Ema Peter Photography

Schuifdeurkast met spiegel: de uitkomst voor een kleine ruimte

Niet zo'n grote kamer of inloopkast? Kies dan in plaats van een spiegelkast met gewone deuren voor een schuifdeurkast met spiegel! Zo heb je geen last van open deuren die in de weg zitten bij het uitkiezen van je outfit. Tegelijkertijd wordt je kleine kamer meteen ruimtelijker en lichter door de hoge, grote spiegels.

Op zoek naar schuifdeurkasten met een spiegeldeur? Lundia heeft ze voor verschillende stijlen. Romantisch aangelegd? Kijk dan eens naar de Sophie (Authentiek & Eerlijk serie). Houd je meer van de moderne stijl? Dan is de Liz wat voor jou! We zijn benieuwd naar jouw slaapkamer-creatie!

  • Deel dit bericht