Blogoverzicht

Een kast met schuifdeuren: de voor- en nadelen op een rijtje

Opbergen en kasten - 11 Jul 2017

Schuifdeuren zijn helemaal hip. Vooral de grote houten deuren met 'barn look' zie je overal op Pinterest en interieursites voorbij komen. Maar voordat je beslist wat voor stijl schuifdeur het beste bij jouw interieur past, zetten we eerst de voor- en nadelen van een kast met schuifdeuren voor je op een rijtje. Zo weet je snel welk soort kastdeuren het beste passen bij jouw interieur en maak je de beste keuze.

Voordeel: Schuifdeuren nemen geen extra plaats in

Als de ruimte waar je kast komt te staan wat minder praktisch is, denk aan lang en smal, dan zijn schuifdeuren in de meeste gevallen een uitkomst. Je hebt namelijk geen last van de deuren als deze open staan. Zo kan je in alle rust uitkiezen wat je aan wilt doen zonder dat iets of iemand je in de weg staat. Daarnaast heb je met schuifdeuren minder of zelfs handgrepen nodig: dat zorgt er weer voor dat er niets uitsteekt , zo krijg je een kamer met een mooie, vlakke uitstraling.

In een hal, die vaak smal en lang is, zijn (inbouw) schuifdeurkasten bij uitstek een goede optie om veel kwijt te kunnen zonder extra ruimte te verliezen. Zie voor inspiratie het voorbeeld hieronder.

Functionele en vriendelijke schuifdeurkast i.c.m. Deur birgit

Nadeel: Met schuifdeuren kan nooit de hele kast tegelijk open

Ben jij iemand die snel wilt zien welk shirt en welke schoenen bij een bepaalde broek passen? Dan is een open kast handiger. Met schuifdeuren schuifdeur kan je namelijk nooit tegelijkertijd alles in de kast zien. Ook voor een grote schoonmaak of reorganisatie van je kast kan het handig zijn om het overzicht van de hele kast te hebben.

Woon je daarnaast met iemand samen die de ene kant van de kast heeft en jij de andere kant? Met schuifdeuren kan je als je haast hebt dan niet tegelijkertijd kleding uitzoeken. Kies je voor een kast zonder deuren, dan heb je hier geen last van en kunnen jullie tegelijkertijd bekijken wat jullie die dag aan trekken.

Mocht je toch overtuigd zijn van schuifdeuren, dan kan je natuurlijk de kleding van dit seizoen van jullie beiden in 1 kastmodule leggen. De kleding die jullie dat seizoen toch niet dragen kan dan aan de andere kant van de kast.

Voordeel: Schuifdeuren kunnen meer gewicht dragen

Schuifdeuren kunnen veel meer gewicht dragen dan draaideuren, omdat het gewicht van schuifdeuren volledig wordt ondersteund in een rail. Hierdoor monteer je veel makkelijker een zware, brede spiegel op de schuifdeuren. Zo verlies je nergens ruimte in de kamer voor een aparte spiegel én het maakt je kamer meteen optisch groter. Ook kan je kiezen voor veel bredere deuren, tot wel 120 centimeter breed. Dus ook die mooie 'moderne' of juist 'klassieke' stijldeur kan als schuifdeur voor je kast worden gezet.

Voordeel


  • Deel dit bericht