Blogoverzicht

Maak je kledingkast herfstproof in 4 stappen

Opbergen en kasten - 01 Feb 2019

Aan het eind van de zomer is je kast vaak een heus slagveld, hoog tijd dus om je kledingkast weer wat broodnodig leven in te blazen en de feeling terug te brengen in de ruimte. Met deze vier tips van Lundia stoom jij je kast moeiteloos klaar voor het najaar en maak je dus het begin van elke dag weer een feestje.

Stap 1: Bepaal jouw droomkast

Voor je de berg met gevallen kleding induikt is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Wat is de look waar je dit najaar voor gaat? Ben je klaar voor een kledingkast vol herfstkleuren of ben je nog niet helemaal klaar om de zomerse tinten los te laten? Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor een mooie mengeling van donkere kleuren en een pastel palletje. Wat je ook kiest, heb een doel voor ogen, zo kickstart je jouw opruim-avontuur.

Stap 2: Orde in de chaos

Dan komt het deel waar iedereen het meest tegenop kijkt: het opruimen. Met op de grond gevallen jasjes en verfrommelde T-shirts is de kledingkast na de zomer meestal een vergeten wereld van haast en verwaarlozing. Hoog tijd dus om deze weer een dosis liefde te geven.

Tip: Verzamel de kledingstukken eerst in drie stapeltjes. Een stapel met kleding die opgeborgen kan worden tot komende zomer; een stapel met kleding die zonder twijfel jouw stijl gaat bepalen in het najaar en een stapel met kleding die misschien wel in aanmerking kan komen als er ruimte over is.

Stap 3: Vorm je stijl

Nu is het moment gekomen om de stapeltjes uit de vorige stap onder handen te nemen! Dit is voor de meesten het leukste deel van alles: het moment dat je jouw stijl voor de komende maanden bepaalt. Daarnaast is dit ook het moment dat je jouw kast daadwerkelijk nieuw leven in gaat blazen. Berg het zomer-stapeltje op voor volgend jaar en start met het indelen van je kledingkast. Geef eerst je definitieve najaars stapel een plek in je kledingkast en vorm de basis van je najaars stijl.

Daarna pak je de twijfel-stapel er weer bij en ga er nog eens kritisch doorheen. Denk goed na of deze items jou in dit seizoen een goed gevoel gaan geven of dat het misschien wel tijd is om ze los te laten voor de komende maanden.

Nadat je de definitieve indeling klaar hebt, is het tijd om te kijken of je alles in je kast hebt wat je nodig hebt voor een gelukkig najaar, of dat er nog een inkoopmoment nodig is. Als dit laatste het geval is, dan rest je nog één laatste stap: rond je garderobe af met een mooi aantal nieuwe kledingstukken.

Stap 4: Tijd om te genieten

Eigenlijk ben je er dan al. Het enige wat je nu nog te doen staat is genieten van je opgeruimde, opnieuw gestylede garderobe. Mocht je er nou achter komen dat je nog wat kastruimte te weinig hebt, dan kun je altijd nog kijken naar een nieuwe, grotere kast. Lundia heeft voor elke kamer wel een passende kledingkast. Van garderobekasten tot inloopkasten, voor ieder wat wils. Als je kast helemaal naar wens is en je elke ochtend met een voldaan gevoel je outfit bij elkaar kunt zoeken, dan weet je dat je het goed hebt gedaan. Dat is namelijk waar het allemaal om draait: een goed gevoel overhouden aan elke ruimte in je huis.

  • Deel dit bericht