Blogoverzicht

Rust, ruimte en overzicht met een opgeruimde kast op maat

Opbergen en kasten - 14 Jun 2019

Altijd meteen zicht op al je mooie kledingstukken. Klinkt als een droom? Dat hoeft niet! Een opgeruimde kledingkast helpt natuurlijk, maar stel je eens voor dat je kast helemaal op jouw kledingcollectie is afgestemd. Dan kun je er niet alleen al je kleding in kwijt, het levert je ook rust en ruimte op. Zo kies jij met gemak je outfit en stap je met een goed gevoel naar buiten. Wij helpen je graag dat gevoel te creëren. Daarom geven we je tips om je kast opgeruimd en overzichtelijk te houden.

kast op maat

In alle rust je outfit bepalen

In een eerder artikel hielpen je we al op weg met het ontwerpen van jouw ideale kast op maat. Daarbij benoemden we hoe belangrijk het is om een kast te ontwerpen die precies past bij jouw interieurstijl. Een zorgvuldig ontworpen kast geeft niet alleen je interieur een prachtige uitstraling, maar jouzelf ook! Want met een kast die voorzien is van rustige kleuren en smaakvolle (schuif)deuren, zoek jij in alle rust een outfit uit en ga je zonder stress de deur uit.

Opgeruimd staat netjes

Een om maat ontworpen kast is als een kalme deken voor de ruimte en jouzelf. Dat gevoel wil je graag behouden als je jouw kastdeuren opent, toch? Doet de binnenkant van jouw kast nu denken aan een ontplofte kledingkraam op de rommelmarkt? Dan wordt het tijd om een slimme, overzichtelijke kastindeling te maken. En ja, daar hoort afscheid nemen van wat kledingstukken bij. Ons advies: haal al je kleding uit de kast en verspreid het op bed of een ander groot oppervlak. Sorteer je kleding. Jurkjes bij de jurkjes, jasjes en blouses aan hangers, shirtjes verdeeld op stapeltjes. Dan komt het moment van de waarheid: wat draag je nog en wat kan eigenlijk weg? Wees eerlijk tegen jezelf en bedenk bij de kleding die je weg wil doen wie je er nog blij mee kunt maken. Of doneer het aan een goed doel! Dat geeft een extra goed gevoel.

Deel je kast slim in

Met alle kledingstukken die je wil houden, ga je een logische kastindeling maken. Begin met alle items die je het liefst aan een kledinghanger hangt. Heb je genoeg hangers en hangruimte? Mooi! Zo niet, dan is het misschien tijd voor een nieuwe kast op maat. Daarna ga je verder met de stapeltjes kleding. Zorg voor een logische verdeling door zomer- en winterkleding te scheiden en alle basics bij elkaar te leggen. Zorg bijvoorbeeld ook voor een plek waar je panty’s zonder ladder-risico kunt opbergen. Doe af en toe een stapje terug om te controleren of je de indeling zelf logisch vindt en check of je overal goed bij kunt.

Maak het jezelf makkelijk!

Er zijn wat trucjes om jouw kledingkast nog overzichtelijker en ruimtelijker te maken. Schuifdeuren helpen je ruimte rondom de kast te besparen, omdat zij geen extra plaats innemen bij het openen. Goed licht is essentieel bij je kledingkast. Je zou maar de verkeerde kleur panty of sokken aantrekken en daar buiten bij daglicht pas achter komen! Plaats wat spots in een plafond boven de kast of ga voor een wandlamp die de kast in schijnt. Zo baadt jouw kleding in het licht en voor een verkeerde match hoef je niet meer bang te zijn. Zoek wat extra opbergbakken uit om kleine items netjes in op te bergen. Hier kun je bijvoorbeeld ondergoed of sieraden in bewaren. Handige kledinghangers helpen je om sjaals op te bergen. Zo blijven ze netjes en nemen ze minder ruimte in beslag.

Zelf een kast op maat ontwerpen?

Om je kast de perfecte look te geven én al je dierbare kledingstukken netjes op te kunnen bergen, is een kast op maat de ideale keuze. Jij stemt het ontwerp helemaal af op jouw interieur en behoefte aan opbergruimte, wij zetten de kast voor je in elkaar. Door goed na te denken over de kastindeling, kastdeuren en grootte van je kast, zorg je voor rust, ruimte en overzicht. Zo kun jij heerlijk uitgerust aan de dag beginnen. Bekijk de mogelijkheden voor kasten op maat.

  • Deel dit bericht