Blogoverzicht

Hoe berg jij je kleding op, vouwen of hangen?

Opbergen en kasten - 15 Aug 2017

Het is altijd genieten wanneer je kleding na het wassen weer fris de kast in kan, maar wat is nu eigenlijk de beste manier om je schoongewassen kleding weer op te bergen in je garderobekast?

Vouwen of hangen?

Als je schoon gewassen kleding in je kast doet, kun je dit op twee manieren doen, door je wasgoed te vouwen en op planken te leggen of door je kleding met hangertjes op te hangen aan een garderobestang.

Ons advies is om zo veel mogelijk van je kleding op te hangen. Zo zal je namelijk bepaalde kledingstukken vaker gaan dragen om je ze beter ziet in je kast.

Truien en vesten

Je kunt zware truien en vesten eventueel ophangen, maar hang ze niet op als een t-shirt want dan zorgt het gewicht ervoor dat de nek van je kleding gaat lubberen. Om de vorm te behouden is het beter om je zware kleding op te vouwen en op legplanken te leggen.

‘Zware’ broeken

Spijkerbroeken en andere broeken van stevig materiaal kun je ook gerust opvouwen. Deze stoffen zijn zo dik dat je niet bang hoeft te zijn voor kreukels. Omdat je leren broeken niet kunt strijken of stomen is het beter om deze op te hangen. Dit kun je het makkelijkst doen aan een stevige kledinghanger met broekclips met tussen het leer en de clips een stukje karton, zo komen je visitekaartjes toch nog eens een keer van pas!

Nette broeken

Hangers met speciale clips zijn superhandig voor je nette broeken. Je kunt je nette broeken of pantalons ook gemakkelijk dubbelvouwen over de hanger. Wanneer je de broek opvouwt moet je er wel op letten dat de vouwen die al aanwezig zijn in je broek worden aangehouden.

T-shirts

Bij t-shirts kun je eigenlijk zelf bepalen of je ze op wilt hangen aan een hangertje of gevouwen neer wilt leggen in je kast. Kijk dan ook vooral naar hoeveel hangruimte jij in je kast hebt, bestaat je kast vooral uit legplanken of laden kies er dan voor om de shirts te vouwen. Heb je vooral laden dan zou je zelfs kunnen overwegen om je gevouwen shirts niet op te stapelen maar verticaal neer te leggen, zo valt namelijk niet meteen je hele stapel netjes gevouwen shirts om wanneer je de middelste ertussenuit wilt halen.

Overhemden / bloezen / blouses

Een blouse of overhemd van 100% katoen, zijde, rayon, satijn of fluweel kun je beter ophangen aan een houten kledinghanger. Of een zacht stoffen hanger met anti-slip randen, zo weet je zeker dat je blouse netjes blijft hangen in je garderobekast. Zorg bij het ophangen in elk geval dat de bovenste knoop dicht zit, zo blijft heel je overhemd mooi.

  • Deel dit bericht