Blogoverzicht

Zó veelzijdig is Lundia Original; van boekenkast, wandkast tot werkplek!

Opbergen en kasten - 12 Aug 2017

Het merk Lundia is al tientallen jaren een begrip als je het over boekenkasten hebt. Uitgevonden in 1952 en anno 2017 nog steeds springlevend. De kracht van een Lundia Original kast zit in de manier waarop het hout geselecteerd en bewerkt wordt. Daarbij geeft de pen-hout verbinding de gebruiker eindeloze mogelijkheden om de kast naar wens aan te passen. Een plank verplaatsen doe je met het grootste gemak en in een handomdraai maak je van je standaard boekenkast een moderne werkplek. Toch meer behoefte aan deuren of laden? Geen probleem, met Lundia Original kan het allemaal!

lundia original

Boekenkasten

Een traditionele Lundia Original boekenkast bestaat uit twee staanders, een aantal schappen en een achterwand of ‘kruis’ om het systeem bij elkaar te houden. Lundia is bekend geworden dankzij het draagvermogen van de houten schappen. Omdat het hout voor deze schappen met de grootste zorg geselecteerd wordt blijft alleen het beste materiaal over voor productie. Het geselecteerde hout wordt op een speciale manier samengesteld waardoor het draagvermogen op zijn sterkt is. Buigt een Lundia schap dan nooit door? Nee, en daar leveren wij al 52 jaar het bewijs van.

Wandkasten

Een grote verandering in het gebruik van het Lundia systeem door de jaren heen is de transformatie naar de wandkast. Omdat er steeds minder boeken gelezen worden, is de behoefte aan een sterke boekenkast kleiner aan het worden. Gelukkig kent het Lundia Original systeem verschillende accessoires en uitbreidingen waardoor het gebruik met de tijd mee kan groeien. Een houten wandkast geeft een natuurlijk en warm gevoel aan je huiskamer. Is hout iets te traditioneel voor je? Kies uit meer dan 40 kleuren om je kast eigentijds en naar je eigen smaak aan te passen.

Werkplekken

In 2017 is het aantal thuiswerkplekken flink gegroeid. Werd er voorheen nog gewoon aan de keukentafel gewerkt, is tegenwoordig steeds meer behoefte aan een ergonomisch verantwoorde werkplek. Een belangrijk eigenschap van het Original systeem is dat je de hoogte van je bureau zelf kan bepalen. Zo kan je boekenkast of wandkast in een handomdraai een werkplek worden waar je in alle rust aan de slag kan. Klaar met werken? Verlaag je bureau een paar centimeter en je werkplek is ineens een perfecte (en verantwoorde) plek voor je kinderen om te tekenen of huiswerk te maken.

Lundia Elements

Nieuw op de markt is Lundia Elements. Deze moderne design accessoires zijn speciaal gemaakt voor het Lundia Original kastsysteem. Dus of je nu een nieuwe kast koopt of de kast van je oma gekregen hebt; de Elements passen altijd. De ontwerpers die betrokken zijn bij Lundia Elements hebben goed gekeken naar de behoefte en het dagelijks gebruik van de kastmeubels. Dit heeft geresulteerd in slimme opbergoplossingen die je elders niet snel zult vinden. Elements is nog volop in ontwikkeling dus houdt de site goed in de gaten voor de nieuwe producten.

Waar te koop

Lundia is van oudsher een merk waarvoor je naar de Lundia winkel gaat. Deze Lundia winkels zijn niet zomaar winkels waar je een kast kunt kopen maar stuk voor stuk experts in opbergoplossingen. Dankzij de jarenlange ervaring van de Lundia adviseurs krijg je altijd het beste advies wat je maar kan wensen. Naast Lundia Original kun je in de Lundia winkels ook terecht voor onze andere modulaire kastsystemen en kasten op maat. Ontwerp samen met de adviseur je eigen meubel. Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Vraag een vrijblijvend thuisadvies aan via deze site en laat je adviseren op de plek waar het moet gebeuren; in het gemak van je eigen huis.


  • Deel dit bericht