Blogoverzicht

Welke kleur heeft jouw ideale laminaatvloer?

Vloeren en laminaat - 12 Jun 2019

Een nieuwe laminaatvloer uitkiezen is best een flinke, maar wel erg leuke klus. Naast praktische zaken als het opmeten van de ruimte waar de vloer komt te liggen, houd je je natuurlijk ook bezig met de stijl en kleur van de vloer. Om die beslissingen wat makkelijker te maken, geven we je in dit artikel drie tips. Deze tips helpen je om de juiste kleur en stijl te kiezen. Dan hoef jij niet meer te twijfelen als je de webshop of bouwmarkt bezoekt!

Tip 1: Ben je bewust van het effect op de ruimtelijkheid

Bij het uitkiezen van de kleur van je nieuwe vloer, is het erg belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer waarin deze komt te liggen. De tint van de vloer geeft de kamer namelijk een andere uitstraling als deze groot of klein is. Warmere en donkere tinten zorgen dat grote kamers wat compacter lijken en een warme sfeer uitstralen. Als je een vloer zoekt voor een wat kleinere kamer, is het juist slim om een lichte, natuurlijke tint te kiezen. Dit maakt dat de ruimte wat groter oogt en minder bedompt overkomt. Hieronder geven we twee voorbeelden waarin het effect op ruimtelijkheid te zien is. De lichte kamer oogt ruimtelijk dankzij de lichte laminaatvloer. De grote lichte ruimte op de andere afbeelding oogt wat warmer dankzij de donkere laminaatvloer.

Een lichte laminaatvloer in een lichte ruimte:

laminaatvloer licht

Een donkere laminaatvloer in een lichte ruimte:

laminaatvloer donker

Tip 2: Let op het gehele interieur van de ruimte

Je nieuwe vloer moet natuurlijk bij je bestaande interieur passen en op een natuurlijke manier mengen met de huidige sfeer in huis. Om die sfeer te behouden, is het slim om goed naar de bestaande stijlen en kleuren in je interieur te kijken. Wil je een landelijke sfeer creëren? Hier passen bruintinten goed bij. Houd je juist van een natuurlijke uitstraling? Kies dan een lichte of natuurlijk ogende laminaatvloer. Hiermee behoud je rust in de ruimte en zorg je dat meubels opvallen. Donkere vloeren of vloeren met een rode tint geven je interieur een luxe uitstraling. Je weet nu voor welke kleur je moet gaan om een van deze interieurstijlen te creëren of behouden.

Tip 3: Houd rekening met lichtinval

Het licht in een ruimte verandert de hele dag door. De zon draait, schaduwen verplaatsen zich en van binnenuit doen lampen hun werk. Daarom kan het lastig zijn om op één moment de juiste kleur voor je laminaatvloer te kiezen. Ons advies is om kleurstalen op verschillende momenten van de dag te bekijken. Bijvoorbeeld ’s ochtends bij een fris zonnetje, ’s avonds bij een ondergaande zon en met kunstlicht als de zon onder is.

Welke uitstraling wil je jouw ruimte geven?

Met deze drie tips hebben je hopelijk al een stuk op weg kunnen helpen om de juiste kleur voor je nieuwe laminaatvloer te kiezen. Naast kleuren en decors, kun je bij laminaatvloeren kiezen tussen vloeren met of zonder v-groef. Een v-groef geeft het laminaat de uitstraling van een echte houten vloer, omdat de groef de losse planken duidelijk zichtbaar maakt.

Kies de laminaatvloer die perfect bij jou past!

Afhankelijk van de uitstraling die je de laminaatvloer wilt geven en de kleur die bij jouw interieur past, stel jij de perfecte vloer samen. Ben je er nog niet uit of de laminaatvloer wel de beste keuze voor jou is? Lees dan een ander artikel waarin je aan de hand van vier vragen ontdekt welke vloer het beste bij jou past. Bekijk ons aanbod laminaatvloeren om je goed te oriënteren op de beschikbare kleuren en stijlen. Zo kies jij uiteindelijk de vloer die het beste bij jou past!

  • Deel dit bericht