Terug naar overzicht

Hoe kies ik de juiste binnendeur?

Binnendeuren

Er zijn verschillende keuzes die je moet maken bij het kiezen van een binnendeur. Zo moet je kiezen tussen een stompe deur en een opdekdeur, of je wel of geen glas in de deur wilt en of het een links- of rechtsdraaiende deur moet zijn. Daarnaast kun je bij Lundia ook kiezen uit verschillende deurstijlen. Gelukkig is er altijd wel een deur die bij jouw woonstijl past.

Een opdekdeur of een stompe deur?

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt en een opdekdeur iets over het kozijn. Een stompe deur geeft een moderne en strakke uitstraling. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze vaak minder tocht doorlaat. Alles over de verschillen tussen een stompe en opdek deur vind je in onze veel gestelde vragen.

Welke binnendeur stijl?

Het is verrassend hoe groot de invloed van binnendeuren kan zijn op de sfeer in huis. Met Lundia binnendeuren kun je eindeloos variëren om de perfecte stijl te creëren. Vind je het lastig welke stijl bij jou past? Doe dan inspiratie op met behulp van de Lundia stijlgroepen en ontdek wat bij jou past.

Binnendeur met of zonder glas?

Bedenk bij het maken van de keuze waar je de deur in huis gaat plaatsen en of je wel of geen glas in de binnendeur wilt. Binnendeuren met glas zorgen voor een doorkijk naar de andere kamer, dit kan voor diverse ruimtes erg prettig zijn. Denk aan de hal of de scheiding tussen woonkamer en keuken. Een binnendeur met glas zorgt voor een open en luchtige sfeer in huis. Bovendien oogt een woonruimte hierdoor vaak groter.

Een rechtsdraaiende of linksdraaiende binnendeur?

Als je weet welk deurmodel je wilt kopen, bepaal je of de deur links- of rechtsdraaiend moet zijn. Houd er rekening mee dat de draairichting bij een stompe deur niet uitmaakt, maar bij een opdek deur wel. Bekijk daarom hier welke draairichting de binnendeur moet hebben.

Lundia deurendesigners

We kunnen ons goed voorstellen dat het kiezen van de juiste binnendeur een lastige keus kan zijn. Daarom hebben we voor jou de Lundia deurendesigners ontwikkelt. In deze designers doorloop je stap voor stap de keuzes die je moet maken om jouw deur helemaal passend en compleet in je huis te kunnen hangen.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.