Terug naar overzicht

Wat is een brandwerende binnendeur?

Binnendeuren

Eén van de belangrijkste dingen in je huis is dat je je veilig moet kunnen voelen waar je ook bent. Brandwerende binnendeuren van Lundia helpen je om je huis niet alleen mooi, maar ook veiliger te maken. Maar wat is nou precies het nut van een brandwerende deur? Zijn deze deuren echt veiliger dan een normale binnendeur? Lees er hier alles over.

Het nut van brandwerende binnendeuren

Brandwerende deuren gaan vele malen minder snel in vlammen op bij brand dan normale binnendeuren. In het geval van brand is elke minuut of zelfs seconde cruciaal. Deuren zijn de toegangswegen naar nieuwe vertrekken in je huis; de route die een brand vaak -ook via plinten- volgt. Een deur die brandvertragend werkt is dan een goede manier om de vlammen te remmen. Dit zorgt voor meer veiligheid voor jezelf, je familieleden en natuurlijk je inboedel. De brandwerende deuren van Lundia zijn geschikt voor alle ruimtes in huis. Ze worden het meest gekozen bij belangrijke ruimtes, denk aan een vluchtroute, kantoorplek of archief.

Kostbare minuten

Wij bieden drie verschillende modellen brandwerende Lundia binnendeuren aan. Twee modellen werken 30 minuten vertragend: een gegrond en gelakt model. De gegronde binnendeur heeft een stompe uitvoering en is wit gegrond. Je kunt de deur aflakken in de door jou gewenste kleur. Het gelakte model heeft een opdek uitvoering en is afgelakt in RAL 9010. Naast deze twee 30 minuten brandwerende deuren hebben we nog een derde variant. Deze deur is maar liefst 60 minuten brandwerend. We leveren deze wit gegrond en in een stompe uitvoering. Alle brandwerende binnendeuren van Lundia bestaan uit massief hout.