Terug naar overzicht

Hoe kan ik een opdekdeur afhangen?

Binnendeuren

Het afhangen van een opdekdeur vereist de nodige precisie, handigheid en tijd. Ook is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. Met het onderstaande stappenplan moet dat jou zeker lukken.

Een opdekdeur heeft een opstaande opdekrand. Hierdoor komt de deur gedeeltelijk op het kozijn te liggen. Bij het afhangen van een opdekdeur maak je gebruik van paumelles, een speciale scharnier voor deze deursoort.

#1. De opdekdeur opmeten

Moet je de nieuwe opdekdeur nog kopen? Dan moet je eerst de maat opmeten. Hoe je dit precies doet, lees je bij FAQ: Hoe moet ik een deur opmeten?

#2. De oude deur verwijderen

Als je de nieuwe deur al in huis hebt, kun je stap 1 overslaan en beginnen door de oude deur uit het kozijn te halen. Dit kun je doen door de deur uit de paumelles te heffen. Is de deur gedemonteerd? Dan moet je de paumelles uit de oude deur draaien.

#3. De nieuwe opdekdeur afhangen

Heb je net de paumelles uit de oude deur gehaald? Dan draai je deze nu stevig in de nieuwe deur. Zorg ervoor dat de paumelles naar beneden gericht zijn. Daarna kun je de deur afhangen.

Hang je een opdekdeur af waar niet eerder een bestaande deur heeft gehangen? Bevestig dan eerst het onderste deel van de paumelles in het kozijn. Doe dit nauwkeurig op de plekken waar de deur aan het kozijn bevestigd moet worden. Draai het bovenste deel van de paumelles stevig vast in de nieuwe deur. Zorg ervoor dat de paumelles naar beneden gericht zijn. Daarna kun je de deur afhangen door de paumelles in de deur te bevestigen op de paumelles aan het kozijn.

Tip: Hangt de deur uiteindelijk niet recht? Draai dan de paumelles iets meer in of uit de deur. Op deze manier corrigeer je de positie van de deur in het kozijn.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geĆÆnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.