Terug naar overzicht

Welke verf moet ik gebruiken voor mijn Lundia binnendeuren?

Binnendeuren

De perfecte laklaag

Bij het selecteren van een laklaag sta je natuurlijk voor een moeilijk keuze: wil je liever hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking. Voor een binnendeur is een zijdeglans de meest gekozen optie, maar ook een hoogglans afwerking kan net dat beetje extra toevoegen aan je deur. Bij deze soorten lak zit het verschil hem vooral in de mate van de glans. Neem bijvoorbeeld een matte laklaag. Deze heeft een uitstraling met weinig glans. De zijdeglans is een perfecte middenweg en bij de hoogglans is er, zoals de naam al wel verraad, sprake van een stuk meer glans dan bij zijn tegenhangers.

De basis van de lak is ook nog een keuze waar je goed bij stil moet staan. Wil je een acryllak op waterbasis of heb je liever verf op terpentinebasis? Aan de acrylverf zit minder geur, dit maakt deze verfsoort een perfecte optie voor je nieuwe binnendeur; zo zorg je dat je huis niet direct helemaal naar verf ruikt. Naast dit opvallende voordeel droogt de verf ook sneller en vergeelt hij ook minder.

Wanneer lak ik mijn Lundia binnendeur?

Dan is de vraag natuurlijk nog wanneer het beste moment is om je deur af te lakken. Wij raden je aan om pas aan het lakken te beginnen als je de deur al hebt afgehangen. Op dat moment vangt hij namelijk het minste stof en dat maakt alles natuurlijk een stuk makkelijker.

Als je hem hebt afgehangen en klaar bent om te beginnen, is het eerst zaak om je nieuwe binnendeur goed te ontvetten en reinigen. Een schone deur komt namelijk beter uit de verf, letterlijk! Reinig de gehele deur met ammoniak en een schone doek en droog hem vervolgens goed af met een nieuwe, droge doek. Mochten er nou gaatjes, scheurtjes of andere oneffenheden in je deur zitten, werk deze dan weg door ze op te vullen met overschilderbare plamuur.

De deur is nu klaar voor het echte werk: schuren. Zodra je dit achter de rug hebt, is het belangrijk dat je de deur wederom goed stofvrij maakt. Is alles klaar? Dan kun je nu beginnen met het leukste, maar misschien ook wel het moeilijkste deel. Het schilderen van de deur kun je aan de zijkanten, boven- en onderkant doen met een normale kwast. Zitten er wat moeilijkere oppervlakken in je deur, zoals mooie profielen, schilder deze dan ook met de normale kwast, maar let goed op dat je elk groefje meepakt. De grotere oppervlakken als de voor- en achterkant, kun je met een roller schilderen. Als je hiermee bezig bent is het belangrijk dat je dit in grote, verticale halen doet, over de gehele lengte van de deur. Dit volg je op met halen van hetzelfde kaliber, maar dit keer doe je het horizontaal, dus over de breedte van de deur. Door deze techniek te gebruiken, voorkom je strepen in de laklaag en creëer je moeiteloos een prachtig egaal geheel. Zorg natuurlijk dat je deur goed gedroogd is voordat je verder gaat met de laatste loodjes.

Zo breng je de laatste verflaag aan

Nadat de lak is aangebracht, is het natuurlijk nog steeds belangrijk om op te letten of je deur nog helemaal mooi en glad is. Is dit niet het geval? Schuur dan eventueel nog wat bij met een fijn stukje schuurpapier, papier met een hoge korrel.

Schilder je deur minstens twee keer volledig. Wacht beide keren uiteraard weer tot de deur volledig is gedroogd.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.