Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

Laminaat

Toe aan een nieuwe vloer en wil je graag een houtlook? Ga dan voor PVC of laminaat. Beide vloeren hebben een mooie uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Wij helpen je graag met een keuze maken tussen beide vloeren en laten je zien wat de verschillen zijn tussen PVC en laminaat.

PVC en Laminaat: het verschil in materiaal

PVC- en laminaatvloeren zijn nauwelijks van houten vloeren te onderscheiden. Zodra je naar het materiaal gaat kijken zie je wel degelijk verschil. PVC bestaat voornamelijk uit kunststof en laminaat uit op elkaar geperste lagen houtvezels. Dit maakt dat laminaat een aantal centimeter dikker is en minder flexibel dan PVC. Het materiaal en een speciaal clicksysteem maken het gemakkelijk om laminaat neer te leggen. Een voordeel van PVC is echter dat het materiaal goed geleidt waardoor de vloer zeer geschikt is voor vloerverwarming

Verschil in onderhoud tussen PVC en Laminaat

Beide vloeren kunnen door middel van stofzuigen of dweilen makkelijk worden schoongehouden. Echter kan een laminaatvloer minder goed tegen veel vocht. Door een laminaatvloer met een vochtige doek schoon te maken kan je waterschade voorkomen. Alles weten over het schoonmaken van laminaat.

Prijsverschillen tussen PVC en Laminaat

De prijzen voor laminaatvloeren beginnen rond de €5,- dit hangt wel af van de kwaliteit, dikte en afwerking. Kies je voor een laminaatvloer van betere kwaliteit dan betaal je snel rond de €50,- vierkante meter. PVC-vloeren zijn daarentegen in prijs een stuk duurder.

Verschillen in geluiddemping tussen PVC en Laminaat

Kies je voor een laminaat- of klikbare PVC-vloer? Dan kan er een holle ruimte ontstaat tussen de vloer en de ondergrond. Om geluidsoverlast te voorkomen kun je de ruimte opvullen met een geluiddempende ondervloer. Bij een PVC-plakvloer is de kans op geluidsoverlast aanzienlijk minder. In dat geval lijm je de vloer direct vast op de ondergrond waardoor er geen lege ruimtes ontstaan.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.