Blogoverzicht

Een eigen deur samenstellen? Wees creatief met alle mogelijkheden

Binnendeuren - 18 Jul 2018

Kom jij die ene deur die je al tijden in gedachte hebt, maar niet tegen in de winkel of online? Frustrerend! Vooral als je jouw wensenlijstje wat stijl, kwaliteit en functionaliteit betreft al lang samengesteld hebt. Wij snappen die frustratie helemaal en we hebben er wat op bedacht. Maak kennis met de Lundia serie Helder & Verfijnd. Deze serie bestaat uit strak vormgegeven deuren die je helemaal zelf kunt aanpassen en verfijnen. Zelf je deur samenstellen is een fluitje van een cent dus leef je uit! In dit blog vertellen we je er meer over.

deur samenstellen

Vrijheid om je interieur vorm te geven

Je eigen draai aan je interieur kunnen geven is belangrijk. Jij moet je tenslotte thuisvoelen en kunnen genieten van je zorgvuldig geselecteerde interieur. Hoe vind je nu de binnendeuren die bij jouw interieurstijl en huis passen? Hoe zorg je dat alle details kloppen en dat jij snel kunt genieten van jouw nieuwe binnendeuren? De serie Helder & Verfijnd helpt je met het samenstellen van jouw ideale deur.

Zelf je deur samenstellen

De serie bestaat uit een aantal strak vormgegeven deuren die in de basis al kloppen, maar waar jij je eigen draai aan kunt geven. Dat begint bij de ‘aankleding' van het basismodel met een roedepakket. Het basismodel kan een dichte deur zijn (model Etienne) of een glasdeur (model Frederique of Julliet). Vervolgens kijk je naar de afwerking van de deur. Deze binnendeuren zijn namelijk enkel voorzien van een basis verflaag, zodat jij ze in de gewenste kleur kunt aflakken. Deze stappen nemen we apart met je door.

Het effect van de roedeindeling

Roedes zijn er in allerlei maten, van smal (2,5 centimeter) tot breed (5 of 10 centimeter). Je bent helemaal vrij in de roedeverdeling, hierbij dien je alleen rekening te houden met:

  • Elke roedemaat kun je horizontaal op de basisdeur aanbrengen, voor verticaal is enkel de 10 cm roede mogelijk.
  • Verticaal kun je één roede gebruiken.

Alle roedes zijn voorzien van een plakstrip en daarom breng je ze gemakkelijk zelf aan op je nieuwe binnendeur. Natuurlijk doet de wijze waarop je de roedes aanbrengt wel wat met de uitstraling van je binnendeuren. Zo geven horizontale roedes een compact effect, terwijl één verticale roede juist ruimte geeft. Hoe meer roedes je aanbrengt, hoe drukker de indruk van de deur is. Met wat minder roedes oogt de deur rustiger en kunnen andere interieur onderdelen meer de aandacht trekken.

Deur samenstellen: maak het plaatje compleet

Je maakt jouw nieuwe binnendeuren helemaal compleet door ze in de perfecte kleur af te lakken en te voorzien van bijpassende deurgrepen. Kies een passende kleur om jouw deur de mooiste uitstraling te geven, bijvoorbeeld signaalwit, lichtgrijs, crème wit of ivoor. Net wat bij jouw interieurstijl past.

Bekijk het assortiment en ga aan de slag

Lundia heeft alle deuren in de serie Helder & Verfijnd op haar website staan. Hier selecteer je gemakkelijk je favoriete model en kun je deze samenstellen naar jouw wensen.

Bekijk alle deuren uit de serie Helder en Verfijnd.

  • Deel dit bericht