Blogoverzicht

Houd je binnendeuren mooi met deze onderhoudstips

Binnendeuren - 10 Sep 2018

Jouw huis verrassend, mooi en aangenaam houden doe je door je meubels en accessoires af en toe van een nieuwe look te voorzien of ze een andere plek te geven. De grotere items binnen jouw interieur verdienen die aandacht ook! Denk aan af en toe een likje verf of nieuw behang op de wanden, een nieuw vloerkleed of toch eens je deuren opknappen. Die deuren heb je met zorg uitgekozen en daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Ze mooi houden is zeker de (kleine) moeite waard. In dit blog helpen we je met wat tips om het onderhoud van jouw deuren zo makkelijk mogelijk te maken.

Binnendeuren onderhouden

Jouw woning bestaat uit diverse deuren. Hierbij denk je natuurlijk snel aan je binnendeuren en buitendeuren, maar ook onderling verschillen die van functionaliteit en daarmee het gebruik. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat buitendeuren vooral te maken hebben met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden. Terwijl binnendeuren juist slijten door regulier gebruik. Denk bijvoorbeeld aan stoten, vuil en krassen. Daarom hebben we de onderhoudstips in aparte blogs genoteerd, zodat jij de juiste tips bij de juiste deur krijgt. Bekijk de onderhoudstips voor buitendeuren.

Onderhoudstips voor binnendeuren

Binnendeuren krijgen regelmatig te maken met vervuiling. Denk aan moddervlekken, pen- kleurpotlood-, verf- of stiftvlekken, geknoei met eten en allerlei andere huishoudelijke ongelukjes die vlekken veroorzaken. De meeste vlekken op de deur zelf kun je het beste met een vochtige doek reinigen, eventueel voorzien van afwasmiddel of ander reinigingsmiddel. Ons advies is om geen schuurmiddel te gebruiken omdat het de lak kan beschadigen. Pen en potlood verwijder je vaak het beste met een gum.

binnendeur

Deurbeslag en glas schoonmaken

Het deurbeslag maak je het beste schoon met verdund reinigingsmiddel dat niet zuurhoudend is. Zijn jouw binnendeuren voorzien van glazen ruiten die langzaam maar zeker vette vingerafdrukken verzamelen? Reinig deze dan met glasreinigingsmiddel en een vochtige doek. Op een gegeven moment gaat je binnendeur misschien wat stroever open en dicht. Zorg er dan voor dat je scharnieren zonder kogellagers dan met wat grafietpoeder weer soepel maakt.

Lundia binnendeuren assortiment

Lundia heeft een groot aanbod binnendeuren. Daar zit zeker iets tussen dat bij jouw stijl past.

Bekijk het Lundia binnendeuren assortiment.

  • Deel dit bericht