Blogoverzicht

Breng het lekkere weer naar binnen met openslaande deuren

Buitendeuren - 29 Jun 2018

Het zonnetje schijnt, buiten kleurt het langzaam groen en de temperatuur stijgt. Het is lente! Het favoriete seizoen van velen. We genieten weer van buiten zijn, de natuur om ons heen en dat lentegevoel nemen we graag mee naar binnen. We pakken klusjes op die de hele winter zijn blijven liggen en hebben zin om aan de slag te gaan. Heb jij ook behoefte aan zon, de frisse lentelucht en wil je je huis klaar maken voor het lekkere weer? Haal dat gevoel dan van buiten naar binnen met prachtige openslaande deuren. Want die ogenschijnlijk simpele buitendeur, maakt jouw leven in de lente net een stukje fijner.

Openslaande deuren Lundia


Openslaande deuren zorgen voor een zonnetje in huis

Hoe haal je die heerlijke lentesfeer die buiten hangt, nu het beste naar binnen? Je kunt de zon niet aan de muur hangen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het zonnetje in huis schijnt. Met dubbele openslaande deuren geef je de lente extra kans om zich ook in jouw huis te laten zien. Die deuren zorg namelijk niet alleen voor een extra grote doorgang naar je tuin, maar ook voor meer openheid en leefruimte in huis. Je huis lijkt door de betere verbinding met je tuin, gewoon een stukje groter. Deze deuren geven je de kans om ook van binnen in je huis lekker van je af te kijken, zo de wijde wereld in. De vogeltjes horen fluiten, de bijen van bloem naar bloem zien zoemen en ondertussen vrolijk worden van al het groen om je heen. Kortom, genieten!

Je oude achterdeur vervangen door een nieuwe

Als je jouw achterdeur wilt aanpassen naar dubbele openslaande deuren, is het slim om te beginnen bij het kritisch bekijken van je huidige situatie. Heb je op dit moment een veilige achterdeur? Is deze nog in goede staat of echt wel aan vervanging toe? Als jouw achterdeur op dit moment slecht onderhouden en onveilig is, raden we je aan om een nieuwe uit te zoeken. Openslaande deuren behoren tot de achterdeuren en met een dubbel deurenpakket kun je gemakkelijk geheel nieuwe dubbele achterdeuren plaatsen. Dat gaat in vier stappen.

Stap 1: Kies een deurmodel

Het allerbelangrijkste aan je nieuwe achterdeuren, is natuurlijk dat deze aan jouw (veiligheids)eisen en wensen voldoen. Tussen de Lundia achterdeuren, vind je drie modellen die als dubbele deur kunnen functioneren: Wibe, Joost en Gerrit. Deze modellen behoren allemaal tot de serie Elegant en Toegankelijk en passen daarmee in bijna ieder interieur. Ze bestaan uit veel glas, waardoor de zon prima naar binnen schijnt!

Stap 2: Bepaal de loopdeur

Bepaal welke van de twee deuren, de loopdeur wordt. Dat is de deur met de deurkruk en die dus afzonderlijk van de ander geopend kan worden. Deze functioneert als doorgang, ook als de andere deur gesloten is. Aan de hand van de tekening hieronder kun je gemakkelijk bepalen welke deur jij als loopdeur wilt gebruiken.

Openslaande deuren Lundia

Stap 3: Kies het deurenpakket

Nu je weet hoe jouw openslaande deuren eruit komen te zien en welke van de twee de loopdeur is, kun je het dubbele deurenpakket gaan samenstellen. Dat pakket bestaat uit een driepuntssluiting, een sluitlijst voor de passieve deur (de deur die dicht blijft), scharnieren, aanslaglatten en de benodigde frezingen in de deur. Om dit pakket juist samen te stellen, bepaal je eerst de draairichting van de loopdeur. Moet die links- of rechtsdraaiend opengaan? Daarna bepaal je of je jouw loopdeur met een deurkruk of sleutel wil bedienen.

Stap 4: Lundia maakt jouw deuren klaar

Zodra je de eerste drie stappen doorlopen hebt, zal Lundia jouw nieuwe achterdeuren van de juiste frezingen voorzien. Zo kunnen jouw openslaande deuren niet alleen goed, maar ook veilig gemonteerd worden.

Jouw nieuwe openslaande deuren

Ben jij er al uit? Ga jij de lente ook in huis laten met twee prachtige openslaande deuren? Goede keuze! Wil je eerst meer weten over openslaande deuren? Bezoek dan de pagina over dubbele deuren.


  • Deel dit bericht