Blogoverzicht

4x je woning koel houden in de zomer

Buitendeuren - 21 Jul 2021

De zomer begint pas echt als de ramen en deuren wagenwijd open kunnen. Zo kan je de warme zonnestralen verwelkomen in je huis. Toch zijn de Nederlandse temperaturen soms wel heel enthousiast. Heerlijk als je ervan kan genieten, maar lastig als je je dagelijkse dingen wilt blijven doen. Wij delen vier tips om je woning koel te houden tijdens tropische temperaturen. Beter voor je woning en voor jou.

Zomerse interieur make-over

Is het in de slaapkamer niet uit te houden doordat de zon er de hele dag opstaat? Of is je lievelingsserie op Netflix niet meer te volgen door het weerkaatsende daglicht? Dan is het tijd voor een interieur make-over! Wissel bijvoorbeeld de slaapkamer om voor de studeerkamer als je merkt dat het daar koeler is. Dit scheelt een hoop gezweet én geeft je een nieuwe blik op je interieur. Misschien ontdek je hierdoor ook wel een nieuwe favoriete indeling!

Meewerken met de zon

Is schuiven in je interieur geen oplossing? Werk dan zoveel mogelijk met de zon mee. Dit betekent dat je overdag de warmte zoveel mogelijk buiten houdt. Sluit ramen en deuren, doe de gordijnen dicht en doe de zonwering omlaag. Iets minder gezellig, maar wel heel effectief. Vroeg in de ochtend en ‘s avonds kan je juist alles opengooien om alles lekker door te laten luchten. En heb je een tuin? Vergeet niet om een schaduwdoek op te hangen zodat je toch buiten kan genieten zonder weg te branden.

buitendeur

Stijlvol isoleren met voordeuren en achterdeuren

Goede isolatie maakt je huis in elk seizoen comfortabel. Wist je dat jouw buitendeur hierin heel bepalend is? Met de isolerende Lundia Slim en Zuinig buitendeuren blijft het lekker koel in huis. De isolatiekern in deze buitendeuren zorgt voor een uitstekende isolatie. Onze isolerende voordeuren variëren tussen klassiek, landelijk, modern en tijdloos. Ook voor achterdeuren kun je kiezen uit een isolerend model: je hebt keuze uit vier verschillende deuren. Mooi én isolerend dus. Ook in de winter profiteer je hiervan, want het scheelt een hoop gestook. Ben je van plan om te gaan isoleren? Dan kan je dit het beste in de zomer doen: geen herfstige taferelen die de klus kunnen bederven!

Verkoeling zoeken in huis

Als het buiten boven de dertig graden is, is de verkoeling soms nergens te vinden. Bekende tips zijn natuurlijk de vriezer volstoppen met ijsklontjes en gebruik maken van de ventilator. Toch is soms groter geschut nodig. Je kan natuurlijk investeren in een airco, maar deze koelte is helaas beperkt tot de ruimte waarin de airco staat. Een goede manier om je huis aangenamer te maken is door middel van vloerkoeling. Lundia’s nieuwe collectie van PVC vloeren kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden met vloerverwarming- en koeling. Zo is je woning in elk seizoen afgestemd op de temperatuur!

  • Deel dit bericht