Blogoverzicht

Drie tips voor duurzaam wonen

Buitendeuren - 14 Okt 2020

Nu we meer thuis zitten, is een fijn huis belangrijker dan ooit. Dit is een goed moment om je huis comfortabel en energiezuinig in te richten. In dit artikel delen we drie makkelijke tips om te beginnen.

Kies duurzame producten

Waar producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt is steeds belangrijker. Een duurzaam interieur kan je op verschillende manieren aanpakken. Denk aan meubels met een extra functionaliteit, zoals een eettafel en werkplek in één. Of producten met een tijdloos design, zodat je er jarenlang van kan genieten. Ben je er na een tijdje toch op uitgekeken? Met een beetje creativiteit kun je ze eenvoudig aanpassen en verfijnen.

Ook de materiaalkeuze speelt een grote rol in duurzaamheid. Het is bepalend voor de kwaliteit, afwerking en uitstraling van een product. Daarom zijn de meeste buitendeuren van Lundia naast isolerend, ook verantwoord gemaakt. Zo heb je de ideale combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en design.

Isoleer je woning

Isoleren is een eenvoudige manier om je woning te verduurzamen. Kou blijft buiten en warmte blijft binnen. Waar te beginnen? Nou, wat dacht je van de voordeur! Via kieren en gaten gaat er een hoop warmte verloren. Veel Lundia voordeuren hebben het Slim en Zuinig logo. Deze deuren zijn extra duurzaam en energiebesparend dankzij hun isolerende kern. Hierdoor blijft de temperatuur binnenshuis constant. De isolerende deuren zijn uit één plaat gemaakt, waardoor er geen krimpnaden bij verbindingen ontstaan. Dit zorgt voor veel minder onderhoud aan je deur.

De keuze in Slim en Zuinig voordeuren is enorm. Voor elke woning is er wel een isolerende deur te vinden. Van de robuuste voordeur Armand die je huis een boost geeft tot de klassieke voordeur Victor die matcht met elk vooraanzicht. Een isolerende deur gaat dus niet ten koste van je woonstijl. Gelukkig maar, want isoleren zorgt voor een fijne temperatuur in huis zonder dat je extra hoeft te stoken.

Zorg voor een energiezuinig huis

Thuiswerken wordt steeds meer de norm. Hoewel het heerlijk is dat je in casual kleding kan werken, heeft het ook nadelen. Zo gaat het energieverbruik ineens rap omhoog. Dit is vaak een optelsom van allerlei dingen waaronder de stroom, verlichting en verwarming. Als je dat bij elkaar optelt, kom je uit op een flink bedrag.

Gelukkig hebben kleine aanpassingen al een groot effect. Vervang klassieke peertjes door led verlichting en trek de stekker na gebruik uit het stopcontact. De verwarming is vaak de grootste energieslurper. Om dit een beetje te beperken kan je sloffen aantrekken en een warme deken om je heen slaan. Heb je liever de verwarming aan? Overweeg dan om te investeren in vloerverwarming. Dit zorgt voor een geleidelijke warmteverspreiding en is ook nog eens een stuk energiezuiniger.

Een extra tip: ga niet vaker stofzuigen of een was draaien nu je thuiswerkt. Dan verbruik je alleen maar meer energie. Voel je dus niet schuldig als de wasmand uitpuilt, dat is juist goed voor het milieu!


  • Deel dit bericht