Blogoverzicht

Een lekker warm huis met een isolerende deur

Buitendeuren - 19 Apr 2018

Buitendeuren kom je in verschillende stijlen tegen: modern, klassiek, tijdloos, landelijk het kan allemaal. En zulke grote verschillen zien we niet alleen aan de buitenkant van een deur. De binnenkant van een deur is namelijk ook niet hetzelfde. Pas als je weet wat er zich binnenin de deur bevindt, ontdek je met welke kwaliteit je te maken hebt. En dat kan variëren van een ‘eenvoudige’ tuindeur tot een hoogwaardige isolerende deur. Wat die laatste zo bijzonder maakt, is dat ze jouw huis warm en behaaglijk houden. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.

Het begint bij de voordeur

Er zijn veel diverse soorten en typen buitendeuren. Zo onderscheiden wij voordeuren, achterdeuren en balkon- en tuindeuren. Dat doen we omdat die deuren ieder een unieke functie vervullen. De voordeur gebruik je waarschijnlijk het meest. Bij de voordeur eindigt de buitenwereld en begint jouw thuis. Daarom is het heel belangrijk dat de voordeur je een veilig gevoel geeft en bij jouw stijl en smaak past. Misschien straalt jouw voordeur wel gastvrijheid uit, of juist privacy. Eén ding is zeker: je voordeur moet aan jouw wensen voldoen. Of dat nu gaat over hoe deze eruit ziet, functioneert aan de buitenkant of juist aan de binnenkant. Zo zijn isolatiedeuren een type voordeur die jouw huis extra isoleren zodat jij er warmpjes bij zit, terwijl je daar aan de buitenkant niets van ziet.

Lundia_deur_Yannic

Wat maakt een voordeur een isolerende deur?

Bij het selecteren van je nieuwe buitendeuren, is het handig als je weet met welke kwaliteit je te maken hebt. Want niet iedere deur is gemaakt van dezelfde kwaliteit en biedt daarom ook een andere functionaliteit. Bij Lundia geven we die verschillen aan met behulp van ster icoontjes. Eén ster geeft aan dat een buitendeur geschikt is als balkon- of poortdeur. Bij twee sterren gaat het om een massief hardhouten buitendeur, die geschikt is als achterdeur of voordeur. Buitendeuren met drie sterren zijn voorzien van extra isolatiemateriaal aan de binnenkant. Daaromheen is aluminium geplaatst en de deuren zijn afgewerkt met een mooie houtlaag. Deze extra lagen aan de binnenkant, maken deze deuren super isolerend en zorgen dat de kou buiten blijft. Maar dat is nog niet alles.

Alle voordelen van een isolerende deur

Jouw huis moet jou niet alleen een veilig gevoel geven, maar ook een comfortabele plek zijn om tijd met vrienden, je gezin of heerlijk alleen door te brengen. Dat vinden we bij Lundia heel belangrijk. Een isolerende deur helpt je om dat te realiseren. Zoals gezegd zijn deze deuren voorzien van een isolerende vulling die de kou buiten houdt en warmte binnen. Dat levert niet alleen een comfortabel huis op, maar ook een lagere energierekening. Simpelweg omdat je langer plezier hebt van de opgewekte warmte in huis en omdat de kou buiten blijft. Maak je deur extra tochtwerend met een tochtvaldorpel. Bestel deze gelijk met je deur en wij zorgen voor de juiste frezing in de deur.

Maak je isolerende deur extra veilig

Om jouw nieuwe isolerende deur extra veilig te maken, kun je deze voorzien van een veiligheidspakket. In zo’n pakket vind je onder andere veiligheidsscharnieren, een driepuntssluiting en veiligheidsbeslag. Als je een veiligheidspakket kiest, zorgen wij ook voor de benodigde boringen en frezingen. Natuurlijk kies je niet alleen het veiligheidspakket dat inbrekers op afstand houdt, maar ook wat qua design perfect in het plaatje van jouw nieuwe voordeur past.

De voordeur die bij jou past

Als je het gevoel hebt dat isolatiedeuren precies aan jouw verwachtingen van een voordeur voldoen, dan kan het leuke deel beginnen. De afwerking van de deur bepalen! Het hout van de isolatiedeur is namelijk lichtgrijs afgewerkt, wat jou de kans geeft om de deur in je favoriete kleur af te werken. Bepaal helemaal zelf welke stijl, kleur en details bij jouw woning passen. Diverse Lundia buitendeuren zijn als isolatiedeur verkrijgbaar, dus we geven je graag wat ideeën.

Tijdloos, klassiek of modern?

Houd jij van een tijdloze stijl met moderne lijnen? Dan is voordeur Etienne misschien een isolatiedeur die bij jouw woning past. Gaat jouw stijl meer richting het klassieke? Dan past voordeur Leon wellicht beter bij jou. Ga je het liefst voor een strak en modern design? Dan is voordeur Pierre of voordeur Julliet misschien wel een isolatiedeur die bij jou past. Met de strakke horizontale lijnen en massieve uitstraling is dit een deur die perfect past bij een moderne woonstijl.

Isolerende deuren van Lundia

Benieuwd naar de isolerende deuren die Lundia aanbiedt? Bekijk het gehele assortiment Lundia isolatiedeuren!

  • Deel dit bericht