Blogoverzicht

Houd je buitendeuren mooi met deze onderhoudstips

Buitendeuren - 17 Sep 2018

Je buitendeuren hebben meestal te maken met wat meer en andere vervuiling dan je binnendeuren. Voor vlekken en het schoonhouden van het deurbeslag gelden in principe echter dezelfde tips als voor binnendeuren. Over het onderhoud van binnendeuren lees je uitgebreid in een eerder blog.

Onderhoud buitendeuren

Voor het zo lang mogelijk mooi en sterk houden van je buitendeuren kun je extra onderhoud plegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Controleer ieder jaar de afwerklaag van de deur en eventuele beglazing, zodat je voorkomt dat vocht de deur in kan trekken. Zie je plekjes die beschadigd zijn? Breng dan een laagje verf aan zodat het weer beschermd is tegen licht en vocht. Vergeet ook de vlakke delen zoals de bovenkant niet!
  • Breng op alle aansluitingen tussen panelen, de stijl, dorpelverbindingen, weldorpels en glas kit aan zodat vocht en druppels geen kans hebben om door de deur geabsorbeerd te worden. Controleer deze aansluitingen regelmatig.

Je buitendeur een nieuwe look geven

Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws. Als jouw buitendeuren qua model dan nog wel bij jouw interieurstijl passen, kun je ze gemakkelijk van een nieuwe look voorzien door ze opnieuw in de grondverf te zetten en af te lakken in je favoriete kleur. Ga je hiermee aan de slag? Onthoud dan deze tips:

  • Zorg ervoor dat jouw buitendeuren altijd goed behandeld zijn voordat je ze aan weersinvloeden blootstelt. Bij een buitendeur met glas moet je ervoor zorgen dat het glas er al in zit voordat je de deur (weer) in gebruik neemt.
  • Vangt jouw buitendeur als voordeur of achterdeur veel licht? Dan is het slim om de deur af te werken met een licht reflecterende kleur, zoals wit of crème varianten. In dat geval loopt je deur minder risico op verkleuring.
  • Voorzie alle gaten en sleuven voor sloten, brievenpaltsen, scharnieren en glassponningen van een extra beschermende grondlaag.
buitendeur onderhoud


Lundia buitendeuren assortiment

Lundia heeft een groot aanbod buitendeuren. Daar zit zeker iets tussen dat bij jouw stijl past.

Bekijk het Lundia buitendeuren assortiment.

  • Deel dit bericht