Blogoverzicht

Een opgeruimde kast (en een opgeruimd hoofd) in 3 stappen.

Opbergen en kasten - 10 Jan 2018

Iedereen weet het: door je kast op te ruimen, weet je weer wat je hebt en creëer je meer ruimte in je hoofd. Ook maak je zo plek voor de nieuwe aanwinsten van 2018! Het opruimen van je kast is alleen jammer genoeg zo'n ontzettend vervelende taak. We feel you en hebben wat tips op een rijtje gezet om een opgeruimde kast te krijgen én te houden. Zo begin je het nieuwe jaar goed!

1. Opruimen: Gebruik de handige KonMari app

Marie Kondo is een opruimgoeroe en heeft de KonMari-methode opgezet. Deze methode gaat erover hoe je je huis opgeruimd en georganiseerd houdt maar ook over de consumptiemaatschappij waarin we leven. We kopen en bewaren dingen, maar weten vaak niet meer wat we nou echt belangrijk vinden. Marie wil hier verandering in brengen door bij alles wat je wilt houden of weggooien te bedenken 'geeft dit item mij een blij gevoel?'. Ze heeft een stappenplan ontwikkeld, welke ze in haar wereldwijd populaire boek 'The life-changing magic of tidying up' beschrijft.

Sinds kort is er ook een handige app (nu alleen nog voor iPhone) die het nóg makkelijker voor je maakt om op te ruimen. Met de app verdeel je alles in categorieën, ruim je per categorie op, kan je een planning maken, reminders instellen én je voor en na foto's delen met de KonMari community. Zo ruim je in kleine stappen je kast op, op een leuke(re) manier

KonMari app kast opruimen

2. Handig opbergen: hangertjes, lades en opbergboxen

Hangertjes zijn essentieel voor een opgeruimde en overzichtelijke kledingkast. Hang er je kleren mee op of organiseer er je riemen, sjaals of andere accessoires mee. Koop hangers allemaal in dezelfde kleur om een rustig overzicht in je kast te krijgen.kleding ophangen aan hangertjes voor in de kast

Houten hangertjes gaan lang mee en je kleren blijven er goed aan hangen, zo verminder je de hoopjes onderin je kast met kledingstukken die van de hangertjes afgevallen zijn. Hang daarnaast haakjes op aan de binnenkant van je kast om alle ruimte die je tot je beschikking hebt goed te kunnen benutten.
Een truc om opbergboxen / lades te gebruiken zonder dat het er rommelig uitziet, is het kopen van alles in één kleur en het liefst ook van hetzelfde formaat. Als je alleen maar witte boxen koopt voor een witte kast, dan vallen ze bijna niet op. Gebruik opbergboxen boven op je kast of op de bovenste plank van je kast voor winter- of zomerkleren. Zo heb je alleen kleren van het juiste seizoen in je kast, waardoor je meer ruimte overhoudt en je sneller kleren vindt die je nu regelmatig draagt. Gebruik laatjes voor kleinere items die je niet kan ophangen of die te waardevol zijn om in opbergboxen weg te stoppen.

3. Bijhouden: doe alsof je kast een kamer is

Als je je kast stylet met mooie kleuren, foto's of kaarsen, dan beschouw je je garderobekast meer als een kamer in je huis en zal je er minder snel weer een rommeltje van maken. Ook wanneer je je kleren op kleur hangt, helpt dit omdat je dit patroon de volgende keer waarschijnlijk niet wilt verbreken. Zo hang je vanzelf die nieuwe groene broek tussen je andere groene kleding. Voilà: meer rust in je kast en je kast blijft opgeruimd.

Kast opruimen in 3 stappen

  • Deel dit bericht