Blogoverzicht

Jouw ideale kast op maat creëer jij helemaal zelf!

Opbergen en kasten - 01 Feb 2019

Kun jij ook wel wat extra kastruimte gebruiken? Omdat je je kleding niet meer netjes kwijt kan of omdat een nieuwe kast de look van de kamer gewoon helemaal afmaakt? Maar vind je het ook lastig om de perfecte kast te vinden waar je alles in kwijt kunt en die ook nog goed bij je interieur past? Dan is een kast op maat helemaal perfect voor jou. Welke kast het beste bij jou past, kun je aan de hand van vijf stappen bepalen.

Stap 1: ontdek je opbergbehoefte

Eerst ga je jouw behoefte aan kastruimte bepalen. Heb je ten opzichte van je huidige kast meer of minder ruimte nodig? Wil je graag speciale opbergvakken voor bepaalde kledingstukken zodat je deze netjes houdt of makkelijk kunt terugvinden? Denk aan die ene mooie jurk of een stukje kastruimte voor sportkleding. Kijk daarnaast goed naar de plaats en grootte van de kast in de kamer. Hoeveel ruimte heb je voor je nieuwe kast op maat en moet je bijvoorbeeld rekening houden met een schuine hoek?

Stap 2: maak een kastindeling

Om jouw ideale kast op maat te kunnen ontwerpen, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de kledingstukken in jouw collectie. Je houdt niet van kreukels in jouw favoriete items, dus is het slim daar wat hangruimte voor te reserveren. Kan jouw schoenen- of tassenverzameling wel wat meer ruimte gebruiken? Houd bij het ontwerpen van je kast dan rekening met slimme opbergvakken voor deze items. Om een goed beeld te krijgen van de soorten kastruimtes die je nodig hebt, maak je een grove schets van de kastindeling die jij voor je ziet.

Stap 3: bepaal je stijl

Jouw nieuwe kast moet natuurlijk ook mooi bij je interieur passen! Alsof het altijd zo geweest is. Welke stijl past bij de ruimte? Denk aan een Scandinavische stijl of past een landelijke of industriële look misschien beter bij jou? De mogelijkheden zijn eindeloos! Jij bedenkt het, wij maken het. Let bij het bepalen van jouw stijl vooral op de materialen en kleuren die je kiest. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de timeline en boards van interieurstylisten op Instagram en Pinterest of blader door interieur magazines. Kijk gerust bij de experts af hoe zij hun kasten combineren met verschillende interieurstijlen.

Stap 4: combineer kleuren en deuren

Na het bepalen van de stijl die jouw kast op maat gaat krijgen, kun je kleuren, materialen en deuren gaan combineren. Wil je jouw kast een opvallende kleur geven of juist laten ‘wegsmelten’ in de rest van je interieur? Heb je al gedacht aan de soort deuren die je wilt gebruiken. Mogen dat bijvoorbeeld draaideuren of schuifdeuren zijn? Naar welke kant moeten deze dan opengaan? Hoe ver mogen lades uitsteken als ze open staan? Genoeg details om nog over na te denken. Beeld je in hoe de kast in de ruimte zal staan en voeg de kenmerken toe aan je eerdere schetsen. Zo ben je weer een stapje dichter bij jouw nieuwe kast op maat.

Stap 5: de finishing touch

Je bent er bijna! De indeling, grootte en look van je nieuwe kast heb je al bepaald dus nu is het tijd voor de finishing touch. Je maakt jouw kast helemaal af met handgrepen en andere accessoires zoals een bijpassende garderobestang. Met een spiegel op een van de deuren kun je meteen zien hoe die outfit je staat. Door handige kledinghaakjes op de kastdeur te plaatsen, heb je belangrijke items sneller bij de hand. Zo kun jij vast nog meer handige toevoegingen bedenken. Heb je alle details op een rij? Dan kun jouw nieuwe kast gaan bestellen!

Stap 6: bestel jouw kast op maat

Yes! Je hebt jouw kast op maat helemaal zelf ontworpen! Nu is het tijd om de kast die perfect bij jou past te gaan bestellen. Wil je er zeker van zijn dat jouw ontwerp in de kamer past? Laat onze experts dan de ruimte opmeten. Zodra alles in orde is bezorgen zij de kast bij je thuis. Als je wil, zetten onze montagespecialisten ‘m direct voor je in elkaar. Zo heb jij er meteen plezier van en kun je met een gerust hart verder shoppen.

Hoe ziet jouw ideale kast eruit?

Kun je niet wachten om aan het ontwerpen van je eigen kast te beginnen, maar zie je nog geen concreet design voor je? We helpen je graag. Bekijk de voorbeelden van kasten op maat bij andere mensen thuis of vraag thuisadvies aan. Dan komt een van onze specialisten langs om alle stappen samen met jou te doorlopen. Zo ontwerpen jullie samen jouw ideale kast op maat. Ben jij helemaal happy met je nieuwe kast? Deel dan vooral het eindresultaat met ons! Zo inspireer jij weer anderen om hun eigen kast op maat te creëren.

  • Deel dit bericht