Blogoverzicht

Unieke kasten ontwerpen? Combineer kleuren en materialen

Opbergen en kasten - 25 Apr 2017

Geef jij jouw interieur graag een eigen draai? Maak je combinaties die anderen niet bedenken en krijg je complimenten over je originele stijl? Dan is het ontwerpen van unieke kasten echt iets voor jou! Door kastmodellen, kleuren en materialen te combineren, kom je tot een eigen ontwerp dat past bij jouw interieur. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden. Ben jij niet per se een ‘crea bea’ en kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerpen van een stijlvolle kast? Lees dan ook snel verder want we hebben een handig hulpmiddel voor je!

unieke kasten

Ons design versus zelf unieke kasten ontwerpen

Op onze bestaande kastmodellen zijn we erg trots. Ze zijn met zorg en precisie ontworpen en de collectie biedt veel keuze. Maar we zijn ons er ook bewust van dat er mensen zoals jij zijn. Jij hebt een plaatje in gedachte en zoekt een kast die in dat plaatje past. We snappen dat dat niet altijd de kastmodellen zijn die wij ontwierpen. Daarom geven we jouw creativiteit graag de ruimte. Zelf een kast ontwerpen is namelijk erg leuk en het eindresultaat in je eigen kamer zien staan, geeft enorme voldoening. Dat krijg jij gewoon zelf voor elkaar! Ook als je van nature wat minder creatief bent. We helpen je op weg.

Kastsoort en deurmodellen

Om tot een zelf ontworpen kast te komen, beginnen we bij het begin: wat voor een kast zoek je? Ben je op zoek naar schuifdeuren om voor je bestaande inbouwkast te plaatsen? Wil je een wandkast vanaf het begin ontwerpen? Of wil je jouw bestaande wandkast alleen een nieuwe look geven? Of misschien alleen nieuwe schuifdeuren? Voor het samenstellen van een nieuw kastinterieur verwijs ik je graag naar een artikel over de perfecte kastindeling. Als je de kastsoort gekozen hebt en de indeling van je nieuwe kast bekend is, kun je over gaan op de deurmodellen. We onderscheiden twee soorten deurmodellen: paneeldeuren en stijldeuren. Hieronder gaan verder in op deze modellen en de combinatie met kleuren.

Combineer de gekozen deurmodellen met kleuren

Bij paneeldeuren kun je kiezen voor één vlak of meervlaks. Deze vlakken kun je naar wens van kleuren voorzien. Ook kun je de verschillende panelen (afhankelijk van de breedte van je kast) van diverse kleuren voorzien die bij jouw stijl passen. Het andere model is de stijldeur. Afhankelijk van de interieurstijl die jou aanspreekt, kies je voor een stijldeur. Die zijn door ons ontworpen en passen in de Lundia stijlgroepen Eerlijk & Eigentijds en Authentiek & Sierlijk. Dat maakt de keuze voor jou misschien wat makkelijker. Stijldeuren kun je voorzien van een kleur naar wens en je kunt zelfs verschillende deurmodellen combineren.

Match jouw unieke kast met je interieurstijl

Welke look wil je jouw nieuwe kast meegeven? We geven je wat tips om tot een uniek ontwerp te komen dat past bij je interieur. Houd je van een moderne en strakke look? Ga dan voor paneeldeuren en geef ze allemaal dezelfde kleur. Bijvoorbeeld strak wit of een wat fellere kleur zoals een blauw- of groentint. Zou je jouw interieurstijl als landelijk omschrijven? Dan past een paneeldeur of stijldeur met een natuurlijke hout-look waarschijnlijk goed in de kamer. Kies bij een wat grotere kast gerust voor paneel- of stijldeuren in verschillende kleuren. Hout past goed bij wittinten, grijstinten of pastelkleuren.

Wat is jouw interieurstijl?

Vind je het lastig om de juiste deurmodellen te combineren met kleuren en materialen? Met deze tips maken we de keuze wat makkelijker voor je:

  • Klassieke stijldeuren passen goed in een authentiek en sierlijk interieur. Kleuren die hierbij passen zijn bijvoorbeeld roomwit en antraciet, afhankelijk van de andere meubels en kleuren in de kamer natuurlijk.
  • Paneeldeuren passen goed in een eigentijds interieur. Om een sfeervol effect te creëren, kies je bijvoorbeeld voor tijdloze kleuren zoals wit en de natuurlijke look van hout. Dat geeft een rustige en overzichtelijke uitstraling aan de kast.
  • Paneeldeuren in pasteltinten passen goed in een minimalistisch en op Scandinavisch design geïnspireerd interieur. Kies de kleuren bewust en probeer een kalme, open sfeer te behouden in de ruimte.

Ga aan de slag!

Geïnspireerd geraakt? Probeer dan onze kastendesigner om zelf je eigen unieke kasten te ontwerpen. Speel met kastsoorten, deurmodellen, kleuren en materialen. De tool werkt gemakkelijk en is geschikt voor iedereen, ook al heb je nog nooit een kast ontworpen. Dus ga aan de slag!


  • Deel dit bericht