Blogoverzicht

4 redenen waarom een Perzisch tapijt een must-have is

Vloeren en laminaat - 08 Feb 2018

Perzische tapijten passen met hun mooie prints en typerende kleurencombinaties bij elk interieur. Het maakt je huis meteen knusser en zorgt voor net dat beetje meer warmte in de koude wintermaanden. Nog niet overtuigd? Hieronder vind je nog vier goede redenen waarom het nu echt tijd is om dat mooie Perzische tapijt aan te schaffen.

1. Groots effect met weinig moeite

Toe aan een nieuwe kleur in je huis maar geen zin om te verven? Investeer in een Perzisch tapijt voor hetzelfde effect! Het uitzoeken en neerleggen van een mooi tapijt is zo gedaan, maar geeft je huis meteen een heel nieuwe vibe. De kleuren van het tapijt zijn een echte blikvanger en met wat nieuwe accessoires in dezelfde kleurstelling lijkt het alsof je huis een grote make-over heeft gehad.

2. Goede combi met de decoratieve trend van 2018

In 2018 gaan we van jungle prints en flamingo's naar exotische designs met meer kleur en patronen. Alle kleuren mogen met elkaar gecombineerd worden en we gaan veel interieurs zien met verrassende patronen, kleurrijke decoratie en franjes. Het belangrijkste hierbij is dat er kleuren gebruikt worden die je blij maken en positieve energie geven aan je interieur. Met een Perzisch tapijt maak je meteen een kleur statement en het vrolijkt iedere kamer op.

3. Een Perzisch tapijt past bij elke vloer

Veel mensen hebben een houten vloer of laminaatvloer in huis. Een Perzisch tapijt steekt hier mooi bij af en geeft meteen een ander effect. Maar ook op een stenen vloer staat een Perzisch tapijt fantastisch en je hebt meteen geen koude voeten meer. Zelfs op een badkamervloer zijn Perzische tapijten gespot!

Oriental runner rug in the bathroom

4. Natuurlijke en duurzame materialen

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzaam en verantwoordelijk met onze planeet om te gaan en dit zie je terug in de interieur-trends.

Het wordt steeds belangrijker waar meubels en accessoires vandaan komen, hoe ze geproduceerd zijn en wat het verhaal erachter is. Perzische tapijten passen goed bij deze trend: ze gaan lang mee, elk tapijt heeft een eigen print en verhaal en ze zijn handgeweven. Daarnaast zijn ze van natuurlijke materialen gemaakt. De aankoopprijs is wel wat hoger dan die van een ander tapijt, maar dat is het vaak meer dan waard.


  • Deel dit bericht