Terug naar overzicht

Welke afmeting kast heb ik nodig?

Schuifdeurkasten

Bij Lundia kun je veel kasten op maat laten maken. De ideale kast is mooi van buiten en slim van binnen. Met slim bedoelen we dan vooral optimaal ingericht en ruim. Je wilt geen centimeter verspillen en de ruimte die je hebt optimaal benutten.

Het is daarom van groot belang dat je de ruimte waar jouw kast moet komen goed en zorgvuldig opmeet of op laat meten. Maar hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden?

De juiste afmeting kast

Wil je de kast ergens tussen plaatsen dan wil je deze natuurlijk ook precies passend! Het is belangrijk dat je de ruimte voor de kast op drie verschillende hoogtes opmeet. Het kan namelijk voorkomen dat de muren waar de kast tussen geplaatst moet worden niet volledig recht zijn. Door de ruimte op drie verschillende hoogtes op te meten, word je hier later niet door verrast en wordt voorkomen dat je onnodige gaten en kieren krijgt of misschien zelfs niet gemonteerd kan worden in de ruimte.

Zo meet je de ruimte voor jouw kast op maat

Laten we voor het gemak stellen dat jouw Lundia kast op maat tussen muur A en muur B moet komen. Meet eerst de ruimte tussen muur A en muur B langs de vloer. Schrijf het aantal centimeters op. Meet daarna de ruimte nog eens, alleen dan langs het plafond. Meet als laatste de ruimte tussen muur A en muur B voor de derde keer, maar nu in het midden. Om de hoogte van de kast te bepalen doe je ditzelfde maar dan meet je de ruimte tussen de vloer en het plafond.

Wat zeggen de centimeters die ik heb gemeten?

Het kan zijn dat het aantal centimeters dat je gemeten hebt afwijkt. In dat geval zijn de muren niet recht en adviseren we je om gebruik te maken van Lundia Thuisadvies en een specialist in te schakelen voor het inmeten van de kast. Wijkt het aantal centimeters niet van elkaar af? Dan zijn de muren recht en zijn dit de afmetingen van de kast die je kwijt kunt, hiermee kun je vervolgens naar een Lundia verkooppunt of online je kast bestellen via de Karwei website. Wil je een vrij brede kast? Houd er dan rekening mee dat ook de ruimte tussen het plafond en de vloer op sommige plekken kan verschillen. Je kunt beter teveel meten dan dat je achteraf verrast wordt bij het monteren van je kast.

Het zeker weten? Vraag om Lundia Thuisadvies!

Uiteraard is het ook mogelijk om direct een specialist in te schakelen, zodat je zeker weet dat het meten goed gedaan wordt. De Lundia-thuisadviseur heeft tijdens het bezoek naast meetapparatuur ook presentatiemiddelen bij zich. Zo kun je ook direct advies over de indeling van de kast en de kastkleur krijgen.

Ontdek meer over Lundia thuisadvies

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.

Laat ons weten in welke onderwerpen je geĆÆnteresseerd bent:
Door het verstrekken van persoonsgegevens geef je ons toestemming om uitvoering te geven aan jouw verzoek dan wel een overeenkomst. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens, overigens geheel in overeenstemming met geldende privacy-wetgeving, om content te leveren die mogelijk relevant voor jou is, waaronder het leveren van gerichte advertenties aan jou. Meer informatie over ons privacy-beleid, waarin ook het recht van verzet op het gebruik voor directe marketing is vermeld, kun je vinden in onze privacy- en cookie verklaring.