Terug naar overzicht

Hoe bepaal ik de draairichting van mijn buitendeur?

Buitendeuren

Het is belangrijk dat je bij de bestelling van een nieuwe buitendeur de juiste draairichting kiest. Zo kunnen we het slotgat alvast in je buitendeur frezen en kun je jouw deur vervolgens zonder problemen afhangen.

Rechtsdraaiende of linksdraaiende deur

Bij het bepalen van de draairichting van een deur moet je goed bekijken waar de schanieren zitten. Ga aan de zijde staan waar je de deur naar je toetrekt. Zitten de schanieren aan de linkerkant? Dan is het een linksdraaiende deur. Bij een rechtsdraaiende deur zitten de scharnieren vanzelfsprekend aan de rechterzijde van de deur.

Voordeur of achterdeur, verschil in draairichting?

De meeste voordeuren draaien naar binnen open (L1 of R2) en de meeste achterdeuren naar buiten (L3 of R4). In de onderstaande afbeelding zie je de verschillende draairichtingen:

Hoe bepaal je de draairichting van je buitendeur?

Nu je weet waar je op moet letten, kun je zonder problemen de buitendeur van jouw wensen samenstellen. Veel succes!

Bekijk ook hoe je de draairichting van een binnendeur bepaalt en lees meer over ons assortiment binnendeuren en buitendeuren.

Op de hoogte van de laatste trends

Onze maandelijkse nieuwsbrief staat vol met trends, innovaties, acties en het laatste nieuws op het gebied van interieurstyling. Vul je e-mailadres in, dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft.