Blogoverzicht

Binnendeuren uitzoeken? Deze tips helpen je kwaliteitsdeuren te vinden

Binnendeuren - 23 Okt 2017

Je verwacht het misschien niet, maar binnendeuren bepalen voor een groot deel de sfeer in jouw huis. Ze verraden waar ruimtes zich bevinden, zorgen voor een open of juist geborgen gevoel en geven je soms al een indruk van een volgende ruimte. Binnendeuren helpen je om je huis zo ruimtelijk of compact in te richten als jij wilt. Maar iedere binnendeur is anders, qua uiterlijk, maar zeker ook qua constructie. Dat heeft te maken met de afwerking en kwaliteit van de deur. Hoe herken je nu de deur die aan jouw kwaliteitseisen voldoet en waarvan de afwerking je ook aanspreekt? Wij helpen je op weg.

Wat binnendeuren betekenen voor je huis

De kracht van de juiste binnendeur wordt nog weleens onderschat. Als je een huis bezoekt, zijn de binnendeuren waarschijnlijk niet het eerste waar je een compliment over maakt, mits ze natuurlijk positief opvallen. Deuren dragen behoorlijk bij aan de sfeer in huis. Je kunt je voorstellen dat een huis met dichte binnendeuren wat compacter aanvoelt dan een huis waar de binnendeuren van glas zijn voorzien. Dat geeft een ruimtelijker gevoel en laat de zon heerlijk door de kamers schijnen. Niet elke ruimte heeft een binnendeur nodig en niet iedere binnendeur past bij elke ruimte. Zo wil je een studeerkamer misschien helemaal kunnen afsluiten, terwijl je het wel gezellig vindt als gasten van de woonkamer de keuken in kunnen kijken.

Ga voor de kwaliteit die bij je past

Er zijn twee factoren die mede je keuze voor een binnendeur kunnen bepalen: kwaliteit en afwerking. Eerst kijken we naar het kwaliteitsaspect van binnendeuren. Dit geven we aan met een ‘sterrensysteem’. Eén ster geeft aan dat je een eenvoudige boarddeur voor je hebt. Deze deur is voorzien van een honingraatvulling. Een deur met twee sterren heeft wat meer details in het ontwerp en is ook voorzien van een honingraatvulling. De deuren van de hoogste kwaliteit krijgen drie sterren. Dit houdt in dat ze volgens de traditionele stijl- en dorpelverbinding zijn gemaakt en massief zijn of zijn voorzien van een volspaanvulling. Als je een deur gaat bekijken uit ons assortiment, zie je onder het model steeds het aantal sterren weergegeven staan. Zo lijken binnendeur Tim uit de serie Functioneel en Vriendelijk en binnendeur David uit de serie Eerlijk en Eigentijds op het eerste gezicht op elkaar. Nu kun je aan de sterren en kwasten zien dat de binnenkant van deze deuren wel degelijk verschillend is. De kwasten vertellen meer over de afwerking van de deur.

Lundia binnendeuren sterren

Kies de afwerking die bij jou past

Wil je zelf precies de kleur van je nieuwe binnendeuren kunnen bepalen? Wij helpen je om de deur van je dromen te vinden die precies aansluit op jouw wensen. Wil je binnendeuren van de beste kwaliteit die je zelf nog van de juiste lak wil voorzien? Dat kan. Wil je jouw deuren juist gebruiksklaar ontvangen? Kies dan voor volledig afgewerkte binnendeuren. Je herkent de afwerking van Lundia deuren door het aantal kwast icoontjes onder het model. Eén kwast geeft aan dat de deur is voorzien van één grondlaag. Bij de meeste deuren zal je twee kwasten tegenkomen. Die zijn voorzien van twee grondlagen. Deze deuren hoef je alleen te schuren en daarna af te lakken in de gewenste kleur. Liever volledig afgewerkte binnendeuren waar je niets meer aan hoeft te doen? Kies dan voor een binnendeur met drie kwast icoontjes. Deze zijn al afgelakt in de kleur zuiverwit, RAL9010.

Lundia binnendeuren kwasten

Bepaal jouw stijl en combineer kwaliteit met afwerking

Bij het inrichten van jouw huis draait het helemaal om jouw smaak en stijl. We begrijpen dat het ontwerp van een deur daarom het allerbelangrijkste is. Deuren moeten in jouw woning passen en samensmelten met jouw interieur. Toch raden we aan om ook goed op de kwaliteit en afwerking van de deur te letten, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Zo weet je zeker dat je de deur kiest die op al jouw wensen aansluit. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de keuze voor de ideale binnendeur makkelijker kunt maken.

Wil je alles over de kwast- en stericoontjes nog even overzichtelijk nalezen en zien? Bezoek dan de pagina Kwaliteitsdeuren.

  • Deel dit bericht